Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Kapstok

 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Kapstok

  Weer even een tussendoor klusje.
  We hebben geen echt handige plek om onze jassen op te hangen. Er is een diepe kast in de huiskamer waar een stang in zit. Maar die is geheel bezet. Dus moest er een simpele maar doeltreffende oplossing komen.
  Normaliter kom je in Amerika via de voordeur direct in de huiskamer. Alleen als je een grote villa hebt is de situatie anders. Dus is er geen halletje waar je een kapstok kan plaatsen.
  Ik heb een stuk hout gepakt dat afkomstig was van een boekenrek dat nog door de vader van m'n vrouw gemaakt was. Dus zat er ook nog wat sentimentele waarde aan. Hoogte 200 en iets minder breed dan de deur van de kledingkast. Het hout vlak geschaafd en van een randje voorzien. Een paar lagen blanke lak er op. Vijf haken gekocht en erop geschroefd. Vervolgens aan de binnenkant van de deur geschroefd en er was weer een handige toevoeging aan het huis.

  Attached files

 2. #2

  Re: Kapstok

  Is dat geen ceder, altijd zo heerlijk om mee te werken.
  Leuk om alle projecten te volgen, je bent lekker bezig :-)

 3. #3

  Re: Kapstok

  Dat is een mooie kapstok geworden, leuk dat je op die manier hout dat al zo lang 'in de familie' is weer een nieuw leven kan geven.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Re: Kapstok

  De houtsoort is niet helemaal duidelijk. Hoogstwaarschijnlijk is het Western Red Cedar wat zo'n 30 jaar geleden vrij populair was in de USA. Het is een vrij lichte houtsoort en met het bewerken stoft het behoorlijk. Maar het laat zich inderdaad goed bewerken, De schaaf gaat er soepel door.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top