Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 11

Onderwerp: trespa lockers

 1. #1

  trespa lockers

  hallo ,

  ik zou een paar lockers willen maken in Trespa .Nu is mijn vraag hoe ik dezeTrespa het beste aan elkaar kan bevestigen.Ik heb hier nog nooit mee gewerkt en heb dus hoegenaamd geen idee wat de mogelijkheden zijn hiervan. Het eerste plan was om een volledig houten geraamte te maken en dit dan opvullen met panelen in trespa,maar zou het dus ook kunnen zonder dit houten geraamte . En dus enkel trespa platen en deze op de hoeken verlijmen of iets dergelijks.
  Zijwand met groef achteraan en boven en onder en hier dan rug , bodem en bovenplaat inlijmen of kan ik ze simpelweg koud tegenéén lijmen.Elk advies is welkom

 2. #2

  Re: trespa lockers

  ik zou zelf een frame van aluminium maken en daar de trespa platen in vast opnagelen ( Sorry niet van hout ops: ). Ik heb net een beursstand gemaakt van dit spul (moet licht zijn) en had nooit gedacht dat ik een fan van aluminium zou worden :| .

  Hier de link met voorbeelden
  http://www.comhan.com/menu_left/sign...men/squarefix/

  Ik weet dat trespa wel te lijmen is, maar je moet eerst een primer gebruiken en in de regel wordt het er ruim op gesmeerd ( je blijft dan altijd wat zien wat niet mooi is)

  Je kan het natuurlijk ook met hoeklijn aan elkaar zetten ( sorry weer aluminium ).

 3. #3

  Re: trespa lockers

  Dat square-fix systeem is wel de moeite om eens te bekijken , bedankt.
  Maar dan kan ik het ook met hout maken natuurlijk ;-)

 4. #4

  Re: trespa lockers

  Trespa kan je ook schroeven met speciale trespa schroeven. Je hebt ze in alle ralkleuren met bolle kop of verzonken. An een op hun website gekeken? Staat boordevol informatie. http://www.trespa.com

 5. #5

  Re: trespa lockers

  Ik zou trespa lijmen voor een mooi geheel zonder schroefkoppen, als je trespa op hout lijmt moet het hout behandeld worden met een primer om de zuiging van het hout weg te nemen. Tevens de achterkant van het trespa ontvetten met een ontvetter. gebruik ook dubbelzijdig plakband om te voorkomen dat de platen nazakken zodat de kit tijd heeft om uit te harden.
  Kijk trouwens ook goed uit met kleurverschil/vertekening... ligt aan de manier hoe de robot de plaat op kleur heeft gespoten, aan de achterkant van de plaat is die altijd aangegeven met een pijl!

  Op deze manier heb ik duizenden vierkante meters trespa gevelbekleding gemonteerd...

 6. #6

  Re: trespa lockers

  @ geertjun ;

  met welke lijm kan ik dit dan het beste doen ?

 7. #7

  Re: trespa lockers

  Stefke, hier vind je een uitgebreide beschrijving van het verlijmen van Trespa, dezelfe metode die geertjun bedoeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van simson produkten (doekjes, tape, primer en paneltack).

 8. #8
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2009
  Locatie
  West Vlaanderen
  Berichten
  377

  Re: trespa lockers

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door stefke
  @ geertjun ;

  met welke lijm kan ik dit dan het beste doen ?
  Innotec, duur maar wel de beste
  Voorzie ook voldoende speelruimte met je panelen ( trespa kan nogal wat uitzetten of inkrimpen naargelang de weersomstandigheden )

  mvg,
  Bert

 9. #9

  Re: trespa lockers

  OK bedankt voor de info , tevens wist ik niet dat trespa nog "werkte"
  Over hoeveel uitzetting of krimp hebben we het dan ?

 10. #10
  Senior Member
  Ingeschreven
  Oct 2009
  Locatie
  West Vlaanderen
  Berichten
  377

  Re: trespa lockers

  Stefke,

  Weet ik niet vanbuiten maar je moet er allesinds rekening mee houden. Verwerk zelf zelden trespa maar weet wel dat het een aandachtspunt is.

  suc6 met het project.

  mvg,

  Bert

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top