Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Rali handschaaf

 1. #1

  Rali handschaaf

  Hallo,

  Mijn naam is Sjaak. Zit al een tijdje mee te lezen op het forum, maar nog niet eerder gepost. Nu moet het er maar eens van komen.

  Ik maak al een tijdje gebruik van de RALI houtschaven. Dit zijn Zwitserse schaven met een snelwisselsysteem, en ik moet zeggen dat ik er super tevreden mee ben!

  Je kunt ze gewoon hier in Nederland bestellen bij http://www.rali-houtschaven.nl/
  Ik ben nog op zoek naar een sponningschaaf, die hebben ze ook.

  Zijn hier meer mensen die ook deze zwitsere schaven gebruiken ? Ben namelijk wel benieuwd naar ervaringen met anderen..

 2. #2

  Re: Rali handschaaf

  Hallo Sjaak,

  Welkom op het forum.

  Dit merk is nieuw voor mij, weet jij er meer over te vertellen (heb je wellicht belang bij dit merk of Rehomy :? ) Ik heb het idee dat dit pas in Nederland verkrijgbaar is? Overigens kan ik de sponningschaaf niet op de website vinden.

  Werkt het goed met die wisselmesjes, en gaan deze lang mee, ook in hardhout? Kost dit op termijn niet veel, het is toch €3,50 per mesje.

  Over website gesproken, leuk gevonden dat blok onderaan met vele malen het woord schaaf en wisselmes op verschillende manieren (waarschijnlijk om google om de tuin te leiden), gaf me even de indruk dat ze veel meer soorten schaven verkochten dan de 4 die op de voorpagina staan.

  Zoals je ziet ben ik een beetje sceptisch, als dit onterecht is alvast mijn excuses Ook ik ben benieuwd of er anderen zijn die ervaring hebben met dit concept, het heeft zeker mijn interesse gewekt.

 3. #3

  Re: Rali handschaaf

  Bij Tema (Felder) en Dieter Schmidt zijn deze schaven verkrijgbaar.

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  441

  Re: Rali handschaaf

  HIER is het hele assortiment te bekijken en te koop. Rali schaven zijn er al behoorlijk lang. Ik heb er zelf een paar en ben er erg tevreden over. Het 'playmobiel' uiterlijk schrikt misschien een beetje af. De mesjes zijn aan twee kanten te gebruiken en supermakkelijk te wisselen.
  Gr Ed

 5. #5

  Re: Rali handschaaf

  En mooie site voor goed gereedschap is ook te vinden bij DICTUM www.mehr-als-werkzeug.de
  Is in Nederland te bestellen bij "LABSHOP" Oude Rijksstraatweg 44 te 7391 ME Twello - tel:0571-276340.
  Ik kwam ze tegen op de OpenDagHout in Eindhoven.
  Wie handgesmede beitels van zeer hoogwaardig staal (met wolfraam) zoekt kan terecht bij www.carl-heidtmann.de in Wuppertal (Dld). Ik gebruik hun draaibeitels: hebben een zeer hoge standtijd ook in hardhoutsoorten. Vandaag weer een paar besteld.
  vr.gr. Jan Pranger.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top