Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: lintzaag

 1. #1

  lintzaag

  Hallo iedereen,

  Ik heb het volgende probleem met mijn lintzaag : als ik er een zaag op wil zetten loopt deze er na enkele omwentelingen gelijk weer af , ik heb het bovenste wiel al in verschillende posities (achterover , voorover en recht) gehad maar dat hielp niets.
  Hij heeft altijd goed gewerkt tot mijn broer hem meenam om te verkopen ( wat dus niet gelukt is ) maar hij heeft er verder niet aangezeten.
  Wat moet ik doen om er weer mee te kunnen werken.

  bij voorbaat dank voor jullie adviezen,

  Leendert

 2. #2

  Re: lintzaag

  Dit lijkt me niet echt een bericht voor het marktplein, tenminste, als verkooppraatje raakt het me niet echt.

  Als je de tafel losschroeft, de beschermkappen openmaakt en een lange rechte lat op de beide wielen legt, liggen die dan in één lijn?

 3. #3

  Re: lintzaag

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Jurriaan
  Dit lijkt me niet echt een bericht voor het marktplein, tenminste, als verkooppraatje raakt het me niet echt.
  Ik vermoed dat dit ook niet als verkooppraatje is bedoeld

 4. #4

  Re: lintzaag

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door leendert
  Hallo iedereen,

  als ik er een zaag op wil zetten loopt deze er na enkele omwentelingen gelijk weer af , ik heb het bovenste wiel al in verschillende posities (achterover , voorover en recht) gehad maar dat hielp niets.
  Leendert
  Je zet er nu een ander zaagblad op dan eerst? Daar zou het mee te maken kunnen hebben. Brede bladen blijven beter liggen dan smalle bladen, probeer eens het breedste blad wat je hebt. Zet de geleiders (onder en boven de tafel) helemaal los van het blad. Draai met de hand het onderste wiel en kijk wat er gebeurt. Begin met een afstelling waarbij beide wielen in het zelfde vlak draaien. Als het blad dan niet goed blijft liggen kan je eens proberen met de afstelling van het wiel wat te verbeteren. Pas als het blad er goed op blijft liggen zet je de geleiders weer "tegen" het zaagblad.

  Als het met een breed blad goed gaat kan je hetzelfde met smallere bladen proberen, de procedure begint dan weer vanaf het begin.

  Succes!

 5. #5

  Re: lintzaag

  Allemaal bedankt voor jullie advies/reactie , ik ga hiermee aan de slag en inderdaad het bericht is niet bedoeld als verkooppraatje sorry als die indruk gewekt is.

  groeten Leendert

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top