Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Setje blokhaken

 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Setje blokhaken

  Omdat ik in Holland een redelijke hoeveelheid gereedschap heb die ter zijner tijd naar de USA verhuist ben ik erg terughoudend om in de USA hetzelfde aan gereedschap aan te schaffen. Maar als je je te veel moet behelpen dan ga je toch maar winkelen.
  Ik heb twee maten combinatie blokhaken maar normale blokhaken zijn toch handiger. Dus toen ik bij Woodcraft een set blokhaken zag liggen werd ik toch hebberig. In eerste instantie wilde ik een kleine en een grote versie hebben. Bij het afrekenen zei de shop assistant dat de complete set goedkoper was dan die twee aparte blokhaken. Dat moet je niet tegen een Hollander zeggen. Dus wandelde ik even later weg met de set voor $38, dat is ruim 27 Euro. De blokhaken komen uit India en voldoen aan een BS norm (een soort Engelse DIN) en dat is voor houtbewerking meer dan voldoende, zelfs voor metaalbewerking.
  Ik heb er een houder voor gemaakt en nu hangen ze aan m'n gereedschapbord.

  Attached files

 2. #2

  Re: Setje blokhaken

  Mooi setje! Die kleine blokhaken zijn inderdaad erg handig, ik gebruik die vooral om machines af te stellen en dergelijke.

  Enige nadele vind ik dat ze soms wat topzwaar zijn omdat het blok zo zwaar is in verhouding tot de lineaal.

 3. #3

  Re: Setje blokhaken

  Zo'n soort setje heb ik ook. Ooit eens op ebay in de UK gekocht. Daar bood iemand die setjes aan voor weinig. Vooral de kleintjes vind ik heel handig. Bijv. bij zwaluwstaartjes. Normale blokhaken vind ik dan veel te groot en onhandig.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top