Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Bijzettafeltje van paneeltjes

  Hallo,

  Ik heb zes wandpaneeltjes van nep-eiken, 60 x 15 x 1,8, en daar wou ik een hoektafeltje van maken. Hij komt op een plek te staan waar het niet opvalt dat het geen echt hout is, behalve als je er aandachtig naar gaat kijken natuurlijk.

  Vier paneeltjes zijn bestemd voor het blad (60 x 60) en de resterende twee worden overlangs doorgezaagd voor de vier regeltjes. Ik moet nog een balk kopen van 5 x 5 voor de vier poten. Ik denk vuren, want ook dat lijkt niet op te vallen. Desnoods kleur ik het wat bij.

  Nu zit ik met de constructie. Normaal dragen de vier poten het blad en de regels dienen om de poten te stabiliseren. Daar is nu dus geen sprake van; de middelste twee paneeltjes worden niet omhooggehouden door de poten, terwijl daar juist de grootste draagkracht moet zijn want daar rust de plant of schemerlamp op.

  Nu is mijn vraag: hoe kan ik de onderbouw stevig maken? Ik heb gedacht om de pootjes en de regels onderling te verbinden door middel van deuvels, maar daar heb ik niet zo'n goede ervaring mee als het om zo'n wankel geheel gaat. Zodra je de ene erin tikt laat de andere weer los. En er ontstaan dan altijd wel kieren wat niet mooi is ook al is het maar en millimetertje..

  Bij voorbaat dank!

 2. #2

  Re: Bijzettafeltje van paneeltjes

  6 pootjes misschien? of een balkje er dwars onder? zit wat mee te denken.

 3. #3

  Re: Bijzettafeltje van paneeltjes

  Hi mootje,

  Ja, ik denk inderdaad dat ik er maar een plaat onder schroef..

  In doe-het-zelf rubrieken lijkt een deuvelverbinding erg makkelijk, maar het euvel is - denk ik - dat je er een boorstandaard voor nodig hebt om vooral recht te boren anders staan de deuvels scheef. Maar telkens als die in de aanbieding was dan dacht ik: toch maar niet. Voor die paar keer dat ik hem zal gebruiken loont dat eigenlijk niet.

 4. #4

  Re: Bijzettafeltje van paneeltjes

  Voor deuvels heb je ook mallen. Te koop bij de bouwmarkt.

 5. #5

  Re: Bijzettafeltje van paneeltjes

  Je bedoelt om die puntjes mee te zetten; je die heb ik. Of zo'n metalen blokje met gaten? Die heb ik ook eens gehad; kennelijk voldeed hij niet.

  Ik kijk nog wel verder.

 6. #6

  Re: Bijzettafeltje van paneeltjes

  Hoi allen

  ik zag deze topix en wilde even reageren, ik heb van Wolfcraft een apperaatje om deuvels te boren, en dat werkt prima.

  http://www.wolfcraft.de/jcatalog_genera ... oduct.html

 7. #7

  Re: Bijzettafeltje van paneeltjes

  is het nog gelukt?

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top