Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Professionele zaagtafel

  Goedenavond allemaal!
  Zoals de titel al lichtelijk doet vermoeden wil ik graag wat advies over de aanschaf van een proffesionele zaagtafel/semi formaatzaag. Op het forum heb ik al gezocht naar soortgelijke topics maar de type zaagmachines die ik tegenkwam was not really my cup of thea

  Momenteel heb ik een BOSCH PTS 10 en dat gaat redelijk maar is bij lange na niet precies moet ik constateren. Daarnaast heb ik een invalzaag van Festool en die zaag heerlijk precies, maar dit neemt voor bijvoorbeeld serie werk teveel tijd in beslag tov een stationaire machine. Daarnaast is de invalzaag meer bedoeld voor plaatmateriaal dan voor massief denk ik.
  Nu heb ik al het een en ander gezocht maar op bijvoorbeeld marktplaats kan ik alleen maar oude joekels van Altendorfs vinden die er niet echt goed meer uit zien, en machines die niet te betalen zijn. Kort gezegd zoek ik een machine die aan de volgende eisen voldoet:
  - Krachtige motor; voor het schulpen van massief hout (doorgaans 40mm max) of afkorten daarvan(max 100mm ongeveer)
  -Precies
  -Niet te groot ;zoiets als the woodwhisperer heeft lijkt mij een prima grootte
  -Afkortgeleider
  -Budget: Max 2500-3000 euro
  -stevige, solide machine

  Ik ben van plan om ook een 'outfeed table' te maken voor de zaag zodat het tafeloppervlak van de zaagtafel zelf niet heel groot hoeft te zijn.
  Ik denk dat ik zo wel een aardig beeld heb geschetst wat ik ongeveer zoek
  Graag jullie advies!

  Mvg,

  Jan

 2. #2

  Re: Professionele zaagtafel

  Zelf heb ik een Hammer K3 comfort waar ik zeer tevreden over ben. beetje een middenmaat, maar groot genoeg om volledige platen te zagen. budget komt bijna uit :-) en ook ik heb de uitvoertafel vergroot wat heel fijn werkt.
  het is een krachtige machine die heel precies werkt en goed na te stellen is

 3. #3

  Re: Professionele zaagtafel

  @janvandijk: Ik heb even een kijkje genomen op de site van Hammer en de K3 winner comfort lijkt me inderdaad een hele degelijke machine. Echter staat bij de beschrijving dat formaatzaaglengte 2000mm bedraagt. Lijkt me niet dat je dan hele platen in de lengte kan verzagen?
  Voor de rest zeker een machine die ik in de gaten ga houden

 4. #4

  Re: Professionele zaagtafel

  Klopt inderdaad dat de roltafel 200 cm is.
  een tafel met een grotere roltafel is dan ook meteen een stuk duurder.
  Af en toe moet ik inderdaad een volle plaat in de lengte doorzagen, maar het laatste stuk is prima over de tafel te schuiven. Dit is niet iets wat ik ooit als lastig heb ervaren.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top