Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  antieke grenen postoel behandelen

  ik heb een vraag;
  ik heb een antieke grenen po-stoel (kinderstoel) op de kop weten te tikken, en de vorige eigenaar heeft hem helemaal afgekrabt en van oude verf en lak ontdaan.
  nu zou ik de stoel graag gebruiken voor mijn dochter, maar misschien is het verstandig hem te behandelen.
  maar waarmee? was of beits of lak?
  ik wil graag de originele kleur en uitstraling behouden, maar er wordt natuurlijk wel aan gegeten, dus ook afgenomen met een vochtige doek.
  ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen.
  alvast bedankt,

  gr. Lotte

 2. #2

  Re: antieke grenen postoel behandelen

  Ik zou voor een transparante lak gaan. Een beits kan wel maar wanneer er veel op geknoeid word ontstaan er vlekken op je meubel. Om de uitstraling goed te behouden lak dun aanbrengen en de eerste lagen verdunt aanbrengen. Hierdoor trekt de lak ook dieper in het hout.

  Succes

 3. #3

  Re: antieke grenen postoel behandelen

  Bij de antiekrestaurateur (vrijwilligerswerk) namen we eerst het hout af met terpentine en dunne staalwol. Laten drogen en licht opschuren met fijne staalwol 000 of 0000. Daarna twee keer in de polyurethaanlak of Glitsa. Laten drogen en weer licht opschuren met fijne staalwol. Daarna licht in de (gele) boenwas en uitpoetsen.
  Haalt de houtkleur mooi op, beschermt goed en goed schoon te houden.
  vr.gr. Jan Pranger.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top