Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Voorzittershamer

 1. #1

  Voorzittershamer

  Al een tijdje terug heb ik een vorzittershamer gedraaid, als cadeau voor de studentenvereniging waarvan ik lid ben. Het materiaal is kersenhout.


 2. #2

  Re: Voorzittershamer

  Een klassieker dus. Mooie verhoudingen en prachtig hout. Door die verdikking bij de aansluiting steel/blok heb je het jezelf moeilijk gemaakt: nu ontstaat een kiertje (of gezichtbedrog van de foto) en bij een langere tap zal dit niet gebeuren.
  Kun je de verdikking nog vloeiend laten verlopen naar het tapse gedeelte???
  vr.gr. Jan Pranger.

 3. #3

  Re: Voorzittershamer

  Hallo Jan,

  Het is geen gezichtsbedrog, je hebt het goed gezien. Een constructiefoutje die pas aan het licht kwam toen ik de steel en kop in elkaar zette. Een verbeteringspunt voor de volgende, voor deze heb ik het maar zo gelaten.

  Het kersenhout is trouwens Amerikaans. Toch een wereld van verschil vind ik persoonlijk met het Europese(Nederlandse) kersenhout dat ik her en der uit verbouwde tuinen mocht kappen. Het inlandse kersenhout vind ik massiever, harder een veel meer kleurrijk dan het Amerikaanse.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top