Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Houthandelaar

 1. #1

  Houthandelaar

  Als jullie naar een houthandelaar gaan, kopen jullie dan eigenlijk een stam van een boom, of gewoon kant en klare balken en platen. Ik zag op youtube namelijk dat veel mensen hele stammen kopen, en dit zo bewerken dat ze er een balk uit krijgen. Natuurlijk is dit nog veel te moeilijk voor mij, maar ik was even nieuwsgierig :P

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.501

  Re: Houthandelaar

  Justin,

  Begin eens met veel lezen hier op het forum. Als je dat doet, is het ook niet nodig om dit soort vragen te gaan stellen.

 3. #3

  Re: Houthandelaar

  Ik heb een paar weken geleden twee boolen eik gekocht. Eentje met planken van duim (25mm, in de praktijk 30 mm) en eentje van twee duim (50 mm). De reden waarom zoveel hout en niet gekantrechte planken? Ik heb een paar projecten in het vooruitzicht waar behoorlijk wat hout voor nodig gaat zijn. Het was wel wat geld, maar het hout kost me nu veel minder dan dat ik telkens net het nodige hout ga kopen wat ik op dat moment nodig heb. Bijkomend kan ik uit de bool die planken zoeken die het best passen bij de toepassing. In een bool zitten kwartierse planken, half-kwartierse en dosse. Ga ik naar de houthandelaar voor één plank, dan moet ik nemen wat er net open ligt uit de bool. En dan kan het zijn dat het juist een mindere plank is, en diegene die na mij komt voor hetzelfde geld veel beter hout heeft. Natuurlijk kan ik ook gekantrechte planken kopen, maar de prijs (voor eik) is dan veel hoger, en ik ga meer uitval hebben. Je moet natuurlijk de mogelijkheden en behoefte hebben om het op deze manier te doen.
  Mathieu

 4. #4

  Re: Houthandelaar

  Mathieu,

  Ik zit ook een beetje met het zelfde probleem.
  Ben nu al wezen kopen met de slagmolen ,maar ik ben er niet echt tevreden over.
  Ook al een paar keer in Leende geweest,goed maar een beetje ver.
  Mag ik vragen waar jij dat hout gaat halen ?

  Mvg,
  Rudy

 5. #5

  Re: Houthandelaar

  Ik ben dus niet de enige die zich niet helemaal kan vinden bij de Slagmolen!
  Die eik heb ik gekocht bij Claesen in Neerrepen (Hasselse Steenweg). Dus vlakbij voor jou. Maar ook hier moet je een beetje opletten en je niet laten inpakken.
  Zijn aanbod is beperkt, maar hij had pas een mooie voorraad Franse eik ingekocht. En de kwaliteit/prijs was naar mening ok. Je moet wel goed vragen hoe de vermeting gebeurd. Volle meting (dus inclusief gebrek), of netto meting. De prijs gaat hier uiteraard vanaf hangen.

  Mathieu

 6. #6

  Re: Houthandelaar

  Hallo,
  Bedankt vr de tip,maar die Claesen is een dorpsgenoot ,is wel iemand met een handleiding!
  Ben er eens prijs gaan vragen vr Afrormosia ,tot op heden nog steeds geen prijs,dus?
  Ik zie veel houd liggen aan het kruispunt Zutendaal als ge vanuit Bilzen komt.
  Ik zou eens willen weten of die geen hout verkopen?

  Mvg,
  Rudy

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top