Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  jungle temple Angkor Wat Cambodja

  We hebben een lang weekend in Cambodja doorgebracht, in Siem Reap, waar de tempels van Angkor Wat staan. Een bijzondere belevenis, zeker ook de omvang een het aantal, waarvan het meeste herondekt is in de jungle door een fransman rond 1850. Het is voor ons net een uurtje vliegen en in Siem Raep is het maar een kwartiertje van het vliegveld naar het hotel en de Angkor Wat tempels. Heel veel tempels, Hindoe en de latere Boeddhistisch, gebouwd tussen 800 en 1200 n. Chr. De grootste tempel is gebouwd door 800 duizend mensen mbv 4000 olifanten; het is allemaal zeer de moeite waard en wij vinden het indrukwekkender en ook fotogenieker dan de Borobodur op Java, maar dat is persoonlijk. Er is 1 tempel, genaamd de jungle tempel die deels in de wortels van grote bomen is vergroeid. Deze tempel is ook te zien in de film Thomb Raider met Angela Jolie. Het is in het echt nog spectaculairder dan op de foto en stel je voor dat je hier rond dwaalt, 's morgens heel vroeg als het net licht wordt, zonder toeristen............

  jaap  Attached files

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: jungle temple Angkor Wat Cambodja

  Erg mooi !! Indrukwekkend hoe die wortels alles overwoekeren.

 3. #3

  Re: jungle temple Angkor Wat Cambodja

  Hallo Jaap.
  Prachtige beelden van een tot de verbeelding sprekend gebouw. Ik begrijp dat na woodworking.nl dit je volgende bouwproject zal zijn, want enig restauratiewerk lijkt gewenst en die wortels leveren vast mooi draaihout. Bovendien hier is hulp zat voorhanden: we hebben een paar jongens die heel goed met een kettingzaag overweg kunnen. Maar alle gekheid op een stokje: een geweldig cultureel erfgoed!
  vr.gr. Jan Pranger.

 4. #4

  Re: jungle temple Angkor Wat Cambodja

  ik heb er ooit een documentaire van gezien, was heel indrukwekkend, laat staan in 'real life' . ook leuk om de foto's hier te zien, nog even genieten.

 5. #5

  Re: jungle temple Angkor Wat Cambodja

  Hallo Wereldburger

  Mooie foto's van een mooie boom. Wat je hier goed ziet is de kracht van de natuur. Een klein zaadje in een klein kiertje en de natuur wint. Ik heb ooit eens foto''s gezien van de eerste ontdekkers, Toen was het een grote jungle. Laat de natuur haar gang gaan en je mag weer zoeken naar de brokstukken.

  HG Hugo

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: jungle temple Angkor Wat Cambodja

  Wauw!!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top