Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Stofmasker 3M

 1. #1

  Stofmasker 3M

  Hey,

  Ik heb onlangs nogal wat gezocht naar een goed systeem voor een stofmasker met P3 filters (fijn stof) en ik ben uitgekomen op het systeem van 3M met 2 verwisselbare filterhouders.

  Je kan daarin kiezen tussen de reeksen 6000, 7000 en 7500. Deze werken allemaal met dezelfde filters, enkel verschil wat betreft draagconfort en uitademventiel.

  Nu wil je enkel stoffilters gebruiken, dan heb je een filterhouder (type 603) nodig. Deze kan je echter niet per setje van 2 kopen, maar dat moet ineens een hele doos zijn van 16 stuks... zucht

  De rest van deze maskers kan je wel los kopen. Nu als er iemand op dit forum interesse heeft in deze filterhouders, laat het me dan weten. Ik heb toch net zo'n doos gekocht en zal er dus wel wat over hebben..

  Moest er iemand verder nog problemen hebben met het aankopen van andere losse onderdelen (filterdeksel of de filters zelf), laat het me dan weten, die kan ik wel los krijgen.
  http://<br /> <a href="http://solut...=ImageFile</a> (link naar de catalogus)

 2. #2

  Re: Stofmasker 3M  Ik heb zelf deze. Bevalt me goed. Redelijk comfortabel, filtert uitstekend in mijn zéer stoffige werkplaats, zelfs met haargroei. Filters koop ik per 6 of een volle doos bij groothandels voor veiligheidskledij en apparatuur. Maar ze gaan heel lang mee en je kan zo de stofzuiger erop zetten om ze weer redelijk schoon te krijgen.

  Het enige nadeel is de condens.. Na 2 uur continue gebruik zit er een plas water onderin het masker. Van de dorst zal je niet omkomen, maar handig is het niet. Je moet het masker daarom veelvuldig schoonmaken ivm rare luchtjes.

 3. #3

  Re: Stofmasker 3M

  Grappig dat je dit in "handgereedschap" post.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: Stofmasker 3M

  Het is een kwestie van eliminatie. Zo bepaal ik ook waar "onduidelijke" onderwerpen in terecht komen. Het is gereedschap maar niet electrisch dus handgereedschap, ook al zet je het op je gezicht. Maar de gevatheid van je reactie is me niet ontgaan.
  Maar het onderwerp heeft me wel aan het denken gezet. Ik ga toch maar eens rondkijken voor een half-gezichtsmasker. Die stofkapjes hebben me nooit bevallen.

 5. #5

  Re: Stofmasker 3M

  Bij de Karwei hebben ze ook fatsoenlijke maskers met verwisselbare stofpatronen. Alleen na een paar jaar raken de elastieken hun spankracht kwijt.

 6. #6

  Re: Stofmasker 3M

  jaahaa, achteraf gezien had het misschien beter in marktplaats gestaan

 7. #7

  Re: Stofmasker 3M

  Ik gebruik een North halfgelaatsmasker met P3-filters als ik met stoffig werk bezig ben. Die bevalt me ook prima, maar inderdaad moet je die af en toe even uitdweilen. Het is in elk geval goed instelbaar, ook voor mij als brildrager.

  Arthur

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top