Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: Ijldraaibank

 1. #1

  Ijldraaibank

  Al zijn we nog nieuw op dit forum,toch waag ik mij aan een vraagje : namelijk is er soms iemand die constructietekeningen heeft van ijldraaibanken , deze zijn om grote diameters te draaien buiten de centers. alvast dank bij voorbaat.

  MVG Jan

 2. #2

  Re: Ijldraaibank

  Hallo Jan,

  enige jaren geleden heb ik een ijldraaibank gebouwd uit Beuk, jammer genoeg heb ik de tekeningen niet meer, een defekte harde schijf is er mee pleite :cry:

  Gelukkig zegt één beeld meer dan duizend woorden, dus hierbij enkele foto's.
  De ijldraaibank is uitgerust met een frequentieomvormer en een drietrapschijf, onmisbaar voor het draaien van grote diameters.
  Het bed van de draaibank kan ik gemakkelijk wegnemen, de max draaidiameter word dan 1350mm.
  Bij het draaien van deze grote diameters maak ik dan gebruik van een mobiele leunspaan = een zware voet met één opstaande buis waarin de leunspaan kan vastgeklemd worden.

  Laatst nog gekeken op de urenteller, huidige stand 268 uren gedraaid zonder één storing.
  Wat je ook wel zal opvallen is de ruim bemeten draaias, diameter is 75mm, is wel nodig daar alle stukken éénzijdig worden ingespannen en je hierbij soms te maken krijgt met grote oversteken, heb al tot 600mm ingespannen.

  Attached files

 3. #3

  Re: Ijldraaibank

  Dank voor dit snelle antwoord Tuoh, ik kan nu verder met het materiaal bijeen zoeken.Eenmaal klaar dan laat ik je wel de nodige foto's zien van het resultaat.

  MVG Jan

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top