Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Mijn schaven.

 1. #1

  Mijn schaven.

  Al mijn schaven eens goed in gevet in verband met de natte herfst die er aan komt en toen heb ik maar gekijk een groepsfoto gemaakt voor mijn blog.  Dit is mijn werkset. Op de plank liggen nog wel wat schaven die op reparatie ed wachten. Links de Stanley schaven (hoewel de #5 een Record is) De #6 heeft een recht geslepen beitel en is voor de futselplank. De #4 heb ik een "backbevel" gegeven van een graad of 10 zodat hij warrig hout makkelijker aan kan. Dan een houten schaafje met geleiders voor facetkantjes. Een sponningsschaaf en een Record shouderschaaf. Daarvoor een merkloze schraper #80 en twee blokschaafjes. Die met de lage beddingshoek is mijn enigste ooit nieuw gekochte schaaf, een Quangsheng. Achterin een gerfschaaf, meer voor de sier, en een oude engelse infill schaaf zonder merk. Rechts daarvan mijn houten schaven. Rechtsvoor een Stanley 50 en een Record 044 ploegschaaf. Links op de muur zie je nog twee spookschaafjes.

  Wat ik nog "mis". Ik wil graag wat langere houten schaven erbij, een rijschaaf en een voorloper met beddingshoek van 50 graden. Die wil ik van de winter of zo zelf eens gaan maken. Een mooi houten ploegschaaf lijkt me ook wel wat, maar dat heeft niet echt haast.

  Toch leuk om zo eens op je verzameling neer te kijken

  Nog meer mensen met foto's van hun schaven verzameling?

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.188

  Re: Mijn schaven.

  Mooie collectie! Als tip kan ik je een grondschaaf aanbevelen. Kosten tweedehands niet te veel en zijn in mijn werkplaatsje echt onmisbaar geworden.

 3. #3

  Re: Mijn schaven.

  Oops, die ben ik vergeten. Een Stanley 71. Die zit in een mooi doosje, dus viel niet zo op in de kast.

 4. #4

  Re: Mijn schaven.

  ik heb een 80tal schaven waaronder enkele houten rijschaven, maar de afstand zal misschien een probleem zijn (+/- 240 km). je bent welkom om langs te komen je mag gerust 1 rijschaaf gratis hebben.

 5. #5

  Re: Mijn schaven.

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door dif
  ik heb een 80tal schaven waaronder enkele houten rijschaven, maar de afstand zal misschien een probleem zijn (+/- 240 km). je bent welkom om langs te komen je mag gerust 1 rijschaaf gratis hebben.
  Kijk dat vind ik nou ontzettend aardig. Misschien iets voor iemand anders? Ik heb al wel ergens een houten rijschaaf liggen, moet ik ook nog eens opknappen.

  Wat ik van plan ben is gewoon voor de lol zelf een schaaf bouwen en dan natuurlijk net iets anders dan de standaard 45 graden schaaf. Een mooi stuk hout en een paar beitels heb ik al liggen. Nu nog wat tijd vinden. Als je daar ook een voorraadje van hebt, hou ik me aanbevolen

 6. #6

  Re: Mijn schaven.

  ja een rijschaaf... dat staat nog op mijn lijstje!

 7. #7

  Re: Mijn schaven.

  @seek, een voorraadje tijd mag ook naar mij opgestuurd.
  @SamPonette, je mag altijd langskomen stuur maar PB

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top