Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Frees-set voor rail en stile

  Ik moest voor een pakje schroeven even naar Home Depot. En dan moet ik altijd even rondsnuffelen. M'n oog viel op een frezenset van Freud voor rail en stile frames. De as is 1/2" en bedoeld voor de Festool OF1400. De prijs was rond de $100 en dat is ruim 70 Euro. Voor de komende verjaardag wil ik als verrassing een soort medicijnkastje maken voor in de badkamer. Dit wordt hopelijk m'n tweede serieuze meubelstuk.
  Ik moet het hout nog kopen. Ik heb m'n oog laten vallen op populier (poplar) 1x6 ofwel 19 mm dik en 140 breed. En dit setje wil ik gebruiken voor het deurtje, een paneeldeurtje dus. Als ik aan de keuken ga beginnen worden de deurtjes ook volgens dit systeem gemaakt.
  Zodra ik de frezen in gebruik heb genomen zal ik er m'n ervaringen hier plaatsen.

  Attached files

 2. #2

  Re: Frees-set voor rail en stile

  Is deze dikte 19 mm ongeschaafd?
  Je moet eens opzoeken wat de minimale dikte moet zijn van je hout om deze Rail & Stile te gebruiken.
  ik kan verkeerd zijn maar ik denk minstens 22 mm geschaafd

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.723

  Re: Frees-set voor rail en stile

  Ik heb tegen m'n gewoonte in de frezen nog niet gedemonteerd. Bij een vorige gelegenheid met de grotere broer van deze set heb ik de zaak wel gelijk gedemonteerd en raakte door m'n onwetendheid de juiste locatie van de shims kwijt.
  Als je goed kijkt zie je shims zitten en daarmee kan je de totale houtdikte iets vergroten. 3/4" (19 mm) geschaafd is een zeer gebruikelijke houtdikte (van nominaal 1" ruw materiaal) voor veel toepassingen in huis, van keukenkasten tot tafelbladen.
  Van m'n vorige project voor een gerenoveerde deur kwam ik er pas achter dat je met de shims de tussenafstanden van de elementen precies kan (en moet) instellen voor een strak resultaat. In de metaal zeggen we dan dat het zuigend in elkaar past.

  P.S. Bij het nalezen van je vraag drong de kern ervan pas goed tot me door. Het is hier nog wat vroeg en ik had pas 1 bak koffie op. Volgens de verpakking is deze set ideaal voor 3/4" en kan ook voor iets dikker materiaal gebruikt worden, afhankelijk van de shims op de diverse plekken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top