Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: Router raizer

 1. #1
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Drongen, Belgie
  Berichten
  368

  Router raizer

  Heeft er iemand van jullie ervaring met de router raizer? Ik heb dit gevonden op het forum bij onze Engelse collega's, en dit leek me wel interessant: http://www.woodworkersworkshop.co.uk/Pa ... ogies.html
  Ik heb momenteel een Elu freestafel met een Makita 3612 en deze optie lijkt me handig om van bovenaf de hoogte in te stellen.

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  451

  Re: Router raizer

  He Frank,

  Lang geleden....
  Ik heb geen ervaring met router raizer zelf, maar ik heb een TREND T11 bovenfrees in mijn tafel. Deze heeft standaard eenzelfde hoogteverstelling als de router raizer.
  Het geheel werkt erg handig, zeker icm een freestafel. Het enige kleine minpunt van deze systemen is dat het slechts aan 1 kant van de frees zit. Je gaat de frees als het ware een beetje scheef omhoog trekken. Omdat de kolommen in glijlagers bewegen en niet in kogelbussen, hebben deze de neiging om te gaan klemmen. Hierdoor gaat de verstelling schoksgewijs. Dit is makkelijk te voorkomen door tijdens het verstellen een beetje "mee te helpen" door de frees met de andere hand lichtjes omhoog te duwen. Op die manier kan je zelfs een kleine accumachine gebruiken als je veel of vaak moet instellen.

  Gr Ed

 3. #3
  Senior Member
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Drongen, Belgie
  Berichten
  368

  Re: Router raizer

  Dank voor je bericht Ed. Ik ben onlangs binnengeweest bij de verdeler van de Trend hier in de buurt (dezelfde als op je link) en hij heeft me de Trend catalogus meegegeven en de T11 lijkt me inderdaad een prachtige machine, ook al gezien de hoogteverstelling voor de freestafel. 520 euro is me wel wat veel geld, zeker aangezien mijn Makita ook een uitstekende machine is, anders zou ik de aankoop wel overwegen. Ik zal eens contact opnemen met de Engelse leverancier om te zien wat de transportkosten zijn voor de router raizer. Vele groeten. Frank

 4. #4
  Senior Member
  Ingeschreven
  Jun 2008
  Locatie
  munstergeleen (Lb)
  Berichten
  451

  Re: Router raizer

  Als je de makita kan voorzien van de router raizer heb je in principe hetzelfde systeem als de Trend. Het zou zonde zijn om een nieuwe Trend te kopen als de Makita nog voldoet. Ligt er een beetje aan wat eea kost. Maar geen 520 euro neem ik aan.

  Gr Ed

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top