Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: MFT/3 gemobiliseerd

 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.560

  MFT/3 gemobiliseerd

  Nadat ik een rommelig hoekje in de basement had uitgeruimd bleek dit een perfecte parkeerplaats voor de Festool MFT/3 te zijn. Op termijn komt hier een eenvoudige werkbank met rekken en/of schappen erboven. Hier wil ik m'n electronica-knutselhoek gaan inrichten. Ik heb er zelfs al een zelf getimmerde TL-balk tegen de vloerbalken geschroefd (nou ja, wel de ballast, buizen en houders gekocht).
  Omdat ik voor de langere stukken hout de MFT uit het hoekje moet halen leek het me slim om er wielen onder te maken. Maar als de tafel in gebruik is moet die met de poten wel stevig op de grond staan. Theoretisch een conflict van belangen dus.
  Na enig brainstormen met mezelf kwam er een idee bovenborrelen. Snel een setje wieltjes bij de Home Depot gekocht (ik hoop dat jullie dit niet als spammen zien) en in de oud-hout hoek het een en ander opgescharreld.
  Het ziet er uit als een soort krik die ze bij de autoraces gebruiken om snel wielen te wisselen. Ik heb twee sets gemaakt die ik met de hand naar beneden druk en fixeer met een soort van houten mof.
  Zoals ik al eerder heb gezegd ben ik gek op quick en dirty methoden en dit is er volgens mij ook weer een.

  Attached files

 2. #2

  Re: MFT/3 gemobiliseerd

  Een hele slimme oplossing!

  jaap

 3. #3

  Re: MFT/3 gemobiliseerd

  super. Ik hoop alleen dat die tafel niet heel zwaar is, want de verbinding van de wielframes met de dwarsliggers (waar je de wielframes mee onder de tafel duwt en die je vervolgens met de mof fixeert) lijkt me een 'zwak' punt van deze oplossing?

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.560

  Re: MFT/3 gemobiliseerd

  Dat kan je echt wel aan een werktuigbouwkundig ingenieur overlaten.
  Als je die dwarsligger naar beneden duwt staan de steuntjes al bijna verticaal. Dan heb je heel weinig kracht nodig voor dat laatste stukje. En dat voel je ook in de praktijk. Met een vingetip duw je het omlaag. En de ruwheid van de ondergrond is meer van invloed dan de rest van de mechanica.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top