Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  2e hands kitty vlak vandiktebank

  Heeft iemand ervaring met de machines van Kitty? En dan de oudere versies.

  Ben nog op zoek naar een betere vlak/vandikte bank en zag er eentje aangeboden op het internet.

 2. #2

  Re: 2e hands kitty vlak vandiktebank

  Ik zag 'm vandaag ook staan:

  http://www.marktplaats.nl/index.php?sre ... 3Fxref%3D1

  Ik ben ook al een paar jaartjes aan hetd enken over een compact vlak vandikte bankje. Toen ik nog groen achter de oren was dacht ik dat de kleine van HBM wel aardig was. Maar inmiddels al zoveel over gehoord dat het niet echt precies is. Dus ik wil ook wel meer weten over die oude Kity modelletjes (prijstechnisch wel interessant).

  Oh ja ik was niet van plan om tegen je te gaan opbieden als het om dezelfde gaat. Ik ben nog niet zover dat ik ga aanschaffen, ik ben nog aan het denken :mrgreen:

 3. #3

  Re: 2e hands kitty vlak vandiktebank

  Inderdaad is dat de machine die ik ook bedoelde. En ik gebruik nu ook nog die van HBM.
  Maar ben al van het idee afgestapt. Met de huidige meubels en technieken die ik maak/gebruik is een nieuwe vlakbank nog niet nodig. En heb onlangs een houtdraaichuck gekocht, dus moet nu eerst weer even sparen.

 4. #4

  Re: 2e hands kitty vlak vandiktebank

  Wanneer kom je dan tekort aan die HBM? Ik wil namelijk zo'n vlak vandiktebank voornamelijk gebruiken om verlijmingen te maken. Dwz alle planken perecies even dik en bekantrecht maken om ze koud tegen elkaar aan te lijmen, dan spaar ik mijn dure verlijmfrees, die ik dan beter kan inzetten om kopse kanten aanelkaar te verlijmen (planken verlengen).

  Als ik die HBM verhalen hoor ben ik bang dat dit niet goed (dus zelfde diktes en bekantrecht) gaat lukken.

 5. #5

  Re: 2e hands kitty vlak vandiktebank

  Ik heb een kity (met 1 t) vlak vandikte bankje.
  Het is echter wel een nieuwer type, nl. de kity 439.
  Ik ben er zeer tevreden over. Ik kan snel wisselen tussen vlakken en vandikte schaven. Het resultaat is zeer goed en de machine is voldoende krachtig om bijv. eiken te bewerken. De maximale breedte van 20 cm is in de praktijk geen beperking voor mij. Ik koop altijd hout dat er goed op past. De machine is zeer kompact en dat is voor mijn niet al te grote werkplaats (8x3 meter) best handig.
  Als afzuiging gebruikte ik in het verleden een bouwstofzuiger, dat ging niet goed omdat de opvangbak snel vol liep. Momenteel heb ik er een kity 692 afzuiger op zitten en dat werkt goed.
  Al met al zeer tevreden. Het is zo'n beetje de beste aankoop in mijn werkplaats.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top