Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  zijkanten betonplex afwerken

  Hallo.
  Ik wil een buitendeur van de schuur naar het achterom gangetje maken van betonplex. Voor zover ik weet is een kant van kunststof, die kan buiten.
  Maar hoe groot is de kans dat na verloop van tijd toch vocht vanuit de zaagkant in de lagen dringt, en waarmee kan ik die zaagkanten tegen vocht het beste afwerken?
  Alvast bedankt, Hans

 2. #2

  Re: zijkanten betonplex afwerken

  Hier thuis hebben we buiten al ongeveer 20 jaar een betonplex plaat liggen, deze heeft altijd gediend om de zandbak af te dekken, maar heeft de voorbije 8 jaar gewoon buiten tegen de muur van de garage gestaan. Nu moet ik zeggen dat ik daar nog niks aan gemerkt heb, qua rotten o.i.d.

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: zijkanten betonplex afwerken

  Netjes in de verf en bovenop een lapje lood tegen het inwateren. Dan gebeurt er helemaal niks mee.

 4. #4

  Re: zijkanten betonplex afwerken

  Je moet wel goed opletten wat je koopt, betonplex ziet er op het eerste zicht allemaal hetzelfde uit, maar niks is minder waar. Er is een zeer groot verschil in kwaliteit tussen de diverse platen afhankelijk van het land van herkomst.
  De platen afkomstig uit de Scandinavische landen zijn het beste wat op de markt te krijgen is, deze platen zijn meestal opgebouwd uit 11 lagen. De coating is superieur aan alle andere op de markt.
  Het andere uiterste zijn de Chinese platen, opgebouwd uit 7 lagen, inferieure houtfineren, zeer losse persing, slecht verlijmd, gescheurde dekfineren, een coating de naam niet waardig, etc.... Deze platen kunnen na zes maand al ernstige sporen van aftakeling vertonen.
  De prijsverschillen tussen de platen kunnen serieus zijn, maar het verschil in kwaliteit is dat ook.
  Die goedkope betonplex voldoet wel voor zijn primair doel, namelijk als bekisting voor beton, maar terwijl deze platen vroeger vele malen konden hergebruikt worden stopt het nu vaak na twee a driemaal.

  Voor buitengebruik als poortjes of iets dergelijks zijn deze totaal ongeschikt, of je moet de hele plaat behandelen met Epoxy.

  Dan ben je veel beter af met een Bruynzeel garantplaat of iets dergelijks, kost wat meer, maar de kwaliteit en de levensduur zijn veel beter.

  Mvg,

  André

 5. #5

  Re: zijkanten betonplex afwerken

  Bedankt allemaal. Ik wist niet dat er zo grote verschillen waren!
  Hans

 6. #6

  Re: zijkanten betonplex afwerken

  haha zag net een aanbieding voor chinees betonplex van 22 euro per plaat :P
  Kost anders 85 euro volgens mij..

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top