Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Start van 4 projecten

  Afgelopen zaterdag een "houtrondje Nederland". 's Morgens naar de grote houthandel in Arnhem om een aantal grenen planken te halen. Die zijn bedoeld voor een tafeltje met klapblad. Ook nog twee forse planken tulpenboonhout, dat moet een kamerscherm worden. Deze twee projecten blijven nog even liggen.

  Vervolgens door naar onze huisdealer in Zwolle. Gezellig koffie gedronken, de kistjes bewonderd en toen de zolder op. Mooi stukje esdoorn gevonden dat ik wil gebruiken voor een kastje met een gebogen noten deurtje (dat vond ik bij een Amsterdamse houthandel).
  In het blog van Rick had ik een foto gezien van een twee plaatjes bubinga. Zoiets wilde ik ook wel, als paneeltje voor één of twee deurtjes. Rick had de plaatjes al mooie gezaagd klaarliggen.

  Een beetje dealer bewaart natuurlijk niet al zijn stash thuis, dus gingen we ook nog naar zijn opslag. Meteen die krankzinnig mooie houten bakfiets gezien. Nog wat esdoorn uitgezocht dat Rick ter plekke schaafde. Lekker als je over zulk mooi gereedschap kunt beschikken.

  Nog een beetje nababbelen met wat koffie en weer terug naar Amsterdam. Een geslaagd bezoek.

  Over de voorgang van de vier projecten zal ik in de loop van de tijd wel berichten.


  Attached files

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Start van 4 projecten

  Het was inderdaad erg gezellig. Internet is super maar mensen "live"ontmoeten is nog beter.
  Alle kleine prut ligt bij mij thuis, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een goede vriend heb met grote werkplaats en opslag.

  Tevens is mijn vrouw erg begripvol....zo ligt de overloop vol met kort bestek wat ik vorige week gekocht heb en nog steeds een plekje voor moet vinden..

 3. #3

  Re: Start van 4 projecten

  Het bijelkaar scharrelen van mooie stukken hout is een deel van de pret. Ben benieuwd naar de projecten, dat bubinga komt me verdacht bekent voor, het lijkt uit dezelfde boom te komen als ons tafelblad.

  jaap

 4. #4

  Re: Start van 4 projecten (update)

  Het kleine kastje met zwaluwstaarten in elkaar gezet. Ik doe dat met een Leigh jig, zagen lukt me gewoon niet. In de layout heb ik me wat vergaloppeerd, eigenlijk hadden staarten en nesten andersom moeten zitten. Morgen prutsen met de pennetjes waar het deurtje omheen moet draaien.  Het bubinga heb ik aan elkaar gelijmd en gefatsoeneerd. Van de essen planken stijlen en regels gemaakt en die voorzien van groeven voor het paneel. Het geheel zit nu provisorisch in elkaar (domino's), totdat ik het hout heb afgewerkt (in ieder geval het paneel).

  Attached files

 5. #5
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Start van 4 projecten

  Mooi !! Dat stuk walnoot knalt eruit , mooie lijnen in het hout!!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top