Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Natuur geweld

 1. #1
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Natuur geweld

  Enkele dagen werd de regio getroffen door een aardbeving. Het was weliswaar een bescheiden beving vergeleken met Japan maar het zorgde toch wel voor enige schade. Ik zelf heb er eigenlijk niets van gemerkt. Op het moment, 13:51 local time, was ik aan het klussen in de basement. Ik hoorde het gereedschap aan het bord rinkelen en een Festool-systainer, die met een geopende deksel tegen een muur stond, begon ook te rammelen. Ik ben dit in het geheel niet gewend dus ik dacht dat er een zwaar transport voorbij kwam of dat iemand in het huis nogal al zwaar heen en weer liep. Tien minuten later belde m'n vrouw van het werk. Het gebouw was ontruimd en men was buiten in afwachting van wat er nog gebeuren kon. Ik schijn vrij ongevoelig voor het verschijnsel te zijn want met de aardbeving in de jaren 90 in Roermond sliep ik er ook dwars door heen. Een manshoge spiegel knalde bijna van de klerenkast af en m'n ex zat stijf overeind in bed en ik snurkte door.
  Het komende weekend wordt een andere natuurramp verwacht, orkaan Irene. We liggen net aan de rand van de gevarenzone. Er wordt 10 tot 20 cm regen verwacht tussen zaterdagnacht en zondagmiddag. Daarnaast een zware storm met snelheden van 80 tot 120 km/h. Dat is windkracht 10 tot 11 ofwel zware tot zeer zware storm. Maar ja, ik heb met 150 km/h motor gereden, zonder kuip. Het is te doen maar prettig is anders. Zaterdag maar de front en back porch leegruimen om geen rondvliegende plantenbakken en tuinstoelen te hebben.
  Er zijn een paar weer-kanalen voor 24/7 weerberichten en die hebben een gouden tijd. Van minuut tot minuut de vorderingen van de oorkaan met een aangepast gevarengebied. Het schijnt dwars door New York city te gaan en men verwacht overstromingen. Ik ben benieuwd. Nu komt ons weer eindelijk op de Nederlandse TV.

 2. #2

  Re: Natuur geweld

  Dat zal wel fors gaan spoken ja. Sterkte, ik hoop dat de schade meevalt!

  Arthur

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Re: Natuur geweld

  Volgens de laatste voorspellingen gaat de orkaan meer over zee. Hier blijven we gelukkig vrij van de ernstigste verschijnselen. Er zal wel een hoop regen vallen en de wind zal ook niet mis zijn maar het zal geen disaster area worden. Door de vele regen in augustus is het land behoorlijk verzadigd. De verwachte zondvloed zal de beken en rivieren snel doen wassen en men verwacht flinke overstromingen. Maar het ergste gaat aan ons voorbij. Meer naar de kust toe blijft de toestand wel ernstig. De orkaan zal New York meer oostelijk passeren. Daar is voor bepaalde gebieden vanaf de middag evacuatie verordend.

  Om "live" de orkaan te volgen zie de volgende link.

  http://abclocal.go.com/wpvi/feature?sec ... id=8320373

  Watch this space.

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Re: Natuur geweld

  Even een update. De orkaan is als een vlagerige harde wind aan ons voorbijgegaan. Het begon zaterdagavond te regenen en dat doet het nu, 11:20 op zondagmorgen nog. We hebben een record aan regen en enkele rivieren en beken zijn buiten de oevers getreden. Enkele wegen zijn afgesloten maar de verwachting is dat het verkeer op maandag weer z'n gang kan gaan.
  Meer naar de kust ziet het plaatje er heel anders uit. Ik heb geen laatste berichten maar de schade is aanzienlijk en er zijn ook een aantal personen omgekomen. Daarbij was zelfs een surfer, het moet niet gekker worden.

 5. #5

  Re: Natuur geweld

  Van een andere orde dan t geweld in Amerika maar heb je wel gehoord dat wij ook een echte beving hadden, hier in Arnhem prima te voelen, eerst dacht is dat er een huis in aanbouw aan t instorten was, toe dat een metalen geraamte wat tijdelijk in een berm staat omgekukeld was en toen dat niet zo was was mijn verdenking in de richting van een aardbeving.. ik geloof 4.8 op de richterschaal en t epicentrum hier vlakbij net over de grens.... Geen schade, tsja das t voordeel met een houten huis, dat kan wat hebben :-) Als het echt gaat schudden donderen eerst de betonnen kolossen om hiernaast en blijven wij als t goed is staan met t houten geraamte. Tenminste dat zeggen ze...

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top