Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  een nieuw knopje, reparatie fotostatief

  Het is helemaal geen serieus houtwerk, maar het leek me een handige tip om te delen. Jaren geleden kocht ik zo'n 3 benig fotostatief, bijna nooit gebruikt, tot een paar weken geleden. Helaas bleek er, door het niet te gebruiken, een knopje weg te zijn waar door de zwenkbare kop er los op zat. Statief onbruikbaar en natuurlijk een soort schroefdraad waar helemaal geen moeren voor te vinden zijn. Gelukkig paste een stukje rond van 12 mm precies in het gat. Een stukje van afgezaagd en uitgeboord tot 10.5 zodat het over de schroefdraad paste.
  Daarna de schroefdraad goed in de was gezet en open einde met was dicht gestopt. Wat 5 minuten epoxylijm (uit zo'n stereo tube) aangemaakt en ingedikt met zwart kleurpoeder en wat talkpoeder. Dit in het hout knopje geprakt en het geheel om de schroefdraad gedraaid en geduwd. Ik had het statief zo gezet, dat de schroefdraad recht naar beneden wees, om het epoxyprutje in het stukje hout te houden. Na 30 minuten het geheel voorzichtig los gewurmd en het geheel wat opgeschoond. Op de voorkant van het knopje met de vijl 2 uitsparingen voor de vingers gemaakt en ik heb weer een bruikbaar statief!

  jaap

  Attached files

 2. #2

  Re: een nieuw knopje, reparatie fotostatief

  goed bedacht!

 3. #3

  Re: een nieuw knopje, reparatie fotostatief

  Dat is een goeie om te onthouden .

 4. #4

  Re: een nieuw knopje, reparatie fotostatief

  Met hout kan je toch bijna alles nietwaar ? :lol:
  Goed bedacht


  groetjes
  ruben

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top