Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 14

Onderwerp: Stepback cupboard

 1. #1

  Stepback cupboard

  Nu het terras gereed is, is het tijd voor een nieuw project. Het wordt een kleine buffetkast naar een model uit FWW. De kast wordt iets breder (60 cm) en wat hoger (190 cm).
  http://www.startwoodworking.com/plans/s ... k-cupboard[*]
  Attached files

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Stepback cupboard

  Ziet er veelbelovend uit!!

 3. #3

  Re: Stepback cupboard

  De kast is eindelijk helemaal gereed. De kast zelf staat al enkele maanden op haar plaats, maar het knopje voor de deur ontbrak nog. Eerst had ik een knopje willen draaien, maar uiteindelijk is het eentje uit messing geworden. Ik heb het knopje in de bouwmarkt gekocht, maar nadien nog zelf opgeschuurd, de vorm licht aangepast en gepolijst op de boormachine.
  De kast zelf is in (Slowaakse) eik. Niet onmiddellijk de allerbeste kwaliteit, maar het resultaat mag er wel wezen. de afwerking is gedaan met witte vloerolie van HG.  Attached files

 4. #4

  Re: Stepback cupboard

  Matieu,

  Dat is een mooie kast geworden. Mooi ontwerp en wat voor jou belangrijker is zeer netjes uitgevoerd.
  Dit is een kast waar je met recht trots op kunt zijn. Jammer dat je van het bouwproces niet zoveel foto's hebt gemaakt. Zitten vaak toch detail oplossingen in die voor een ander ook bruikbaar kunnen zijn.

  Groet Jos

 5. #5

  Re: Stepback cupboard

  Heel mooie kast inderdaad, zeer mooie afwerking ook, die zwaluwstaarten met de hand maken , en als die dan nog perfect passen, zalig.

  Welke soort scharnieren zijn dat? Zou je een clsoe up foto van zo eentje kunnen posten?

  Bedankt, bart

 6. #6

  Re: Stepback cupboard

  Dat is een hele mooie kast. Prachtig!

  b.t.w. hoe kreeg je de deur open in de tijd dat er nog geen knop op zat?

 7. #7
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.169

  Re: Stepback cupboard

  Is inderdaad een erg mooie kast, hier mag je trots op zijn! Jammer dat je niet meer foto's hebt van de bouw. Heel herkenbaar. Ik denk ook elke keer weer alles vast te leggen, wat er op neer komt dat ik helemaal geen foto's maak.
  Persoonlijk had ik voor de plaats waar de kast nu staat de scharnieren aan de andere kant geplaatst.

 8. #8

  Re: Stepback cupboard

  Ik heb nog enkele foto's gemaakt van details. De verstekken zijn met de hand gestoken. De eerste keer was het deurtje te klein omdat ik niet goed had nagedacht over de maten. Door het wegsteken van de lijst, worden de buitenmaten immers kleiner. Daarom er maar een stukje aangelijmd . De scharnieren zijn gewone, stalen scharniertjes. Het afhangen van het deurtje is niet zo een groot succes geworden, misschien toch nog eens hermaken. Hoe ik het open kreeg zonder knop? Het bleef gewoon niet dicht!
  De panelen zijn inderdaad gewoon vlak, en dit om de eenvoudige reden dat ze niet dik genoeg waren om er nog een bossing aan te frezen. De panelen zijn gemaakt van herzaagde planken van 30 mm, afgewerkt blijft daat niet zo heel veel van over.
  De half verdoken zwaluwstaarten van het bovenstuk zijn in de eerste plaats een praktische verbinding. Uiteindelijk is alle handwerk goed meegevallen en is het ook een leerrijk project geweest. Zoals de auteur van het ontwerp ook aangeeft erg geschikt om allerlei handgereedschappen en technieken te oefenen.
  En ondertussen loopt het volgende project ...

  Attached files

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.721

  Re: Stepback cupboard

  Dat is een mooie kast geworden en volgens mij wordt zo'n buffetkast in Amerika ook een hutch genoemd.
  Practisch gezien zou ik de scharnieren ook links geplaatst hebben. De meeste mensen zijn rechtshandig. Daarom werkt het prettiger om met de linkerhand een deur te kunnen openen en met de rechterhand iets in of uit de kast te halen. Ondanks dat je in dit geval de ruimte in de kast afschermd van het buitenlicht. Daarom heb ik ook de draairichting van de nieuwe koelkast veranderd. De oude draaide andersom en het werkt zo veel prettiger.

 10. #10

  Re: Stepback cupboard

  En de rest van de foto's. Daarstraks kreeg ik ze niet meer geladen.
  Je hebt helemaal gelijk met de draairichting van het deurtje. Ik heb er helemaal niet bij stil gestaan dat de draairichting van een kastdeur een voorkeur kan hebben, ook al omdat het de eerste keer is dat ik een kastje met slechts één deur maak. De andere meubels hadden telkens twee deuren die dan ieder in een andere richting open gaan.

  Attached files

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top