Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3
 1. #1

  Gerookt eiken afwerken, met wat??

  Hallo,

  Ik heb een stukje eiken gerookt, leuk te zien de kleurverandering, met NH3 (ammoniak). Als je dit afwerkt met Osmo hardwax blijft de kleur dan zoals na het roken??

  Mzzl

  Pjer

 2. #2

  Re: Gerookt eiken afwerken, met wat??

  Proberen zou ik zeggen, maar ik denk dat het iets donkerder wordt, zoals bijna alles als je met olie aan de slag gaat.

  jaap

 3. #3

  Re: Gerookt eiken afwerken, met wat??

  Je ziet nu een prachtige gerookte kleur. Dit is eigenlijk moeilijk definitief te bewaren. Het beste product wat je kunt gebruiken om het hout in die kleur te bewaren is olie van Floorservice Overmat (Nederlands product). Dit geeft de hoogste beschermingswaarde die je kunt bedenken. Die olie is er in alle kleuren en ook in een natuurkleur. De natuurkleur is het meest aangewezen als je de kleur van gerookt eiken wil bewaren. Onder invloed van het UV licht zal het hout na verloop van tijd altijd verkleuren. Daarna kan je de kleur met hun cleaner en hun onderhoudsolie terug op peil brengen. Proberen, je mag zeker zijn van een perfect resultaat!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top