Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 2 van de 2
 1. #1

  Plaatsing tafelpoten nerf

  Goedemiddag,

  We zijn een massief eikenhouten tafel aan het maken van hout met veel noesten en scheuren (de zagerij zei dat ze er normaal alleen brandhout van zouden maken maar dat vinden we juist mooi.
  Nu zitten er lelijke stukken (spinthout) aan de poten, die willen we eigenlijk aan de binnenkant laten vallen.
  Kan het kwaad om de poten zo te plaatsen dat de nerf op de kopse kant niet naar binnen toe buigt (de nerf op de kopse kanten van de poten vormt dan visueel een cirkel ),maar naar buiten toe? (de nerven op de kopse kanten vormen dan samen een soort ruit, als je ze tegen elkaar aan zou zetten) Is dit een probleem voor de werking van de tafel? het blad is 5 cm dik, de poten 10,5 bij 10,5. De poten worden dmv een stalen hoekprofiel met sleuven aan het blad vastgezet (zodat het blad kan werken). De poten worden nog op de kopse kant van de tafel aan elkaar bevestigd dmv een horizontale balk. De poten steken door het tafelblad heen. Het zijn dus geen poten van mooi, recht hout, maar met een duidelijke boog in de nerf.
  Ik hoop dat iemand me kan helpen.

  Groet Christine

 2. #2

  Re: Plaatsing tafelpoten nerf

  De poten schikken volgens de nerf is voor niks nodig. De poten worden meestal in functie van het uitzicht in een bepaalde positie geplaatst.
  Voor het werken van het hout maakt het ook niks uit of de hartkant naar binnen of naar buiten gericht is.
  Jullie redenering om het spinthout langs de binnenzijde te plaatsen snijd dus hout en zal dan ook geen problemen opleveren.

  Succes met de bouw.

  Mvg,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top