Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Inbouwkast

 1. #1

  Inbouwkast

  Hi medehoutbewerkers,

  Ik loop al een tijd met een probleem rond en ben benieuwd of jullie hierop nieuw licht kunnen schijnen. Ik wil in een vrij onhandige nis van ongeveer 25 cm diep een passende kast maken. Door de schouw en het puntdak moet je denken aan een nis die de vorm heeft van een soort huis.
  Door de niet zo nette stuccers loop de achterwand wel redelijk waterpas, maar de hoeken van de nis helaas niet. Dit verschilt van een wegloop van de hoek tot wel 2/3 cm, zowel naar binnen als naar buiten....

  Ik ben al een tijdje aan het dubben hoe ik dit nou het best op kan meten om hier dus een passende kast in te maken. Wanty als ik geen afdeklat wil gebruiken, krijg ik ofwel kieren ofwel de kast past niet. Ben benieuwd hoe jullie dit aanpakken. Eveneens ben ik erg nieuwsgierig hoe jullie dit soort projecten precies opmeten om aan de juiste maat te komen.

  Hoor graag jullie reacties!

  Groet,

  Harm

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: Inbouwkast

  Hoi Harm,

  Had je al bedacht om er eventueel een vaste kast van te maken ipv er een kast in te plaatsen? Je kan vooraan een frame exact op maat maken waar een (of meerdere) deur in/op komt en dan kan je de binnen afwerking (bijv. legplanken) ook weer exact op maat gaan maken.

 3. #3

  Re: Inbouwkast

  Hallo Harm

  Ik heb dit ooit een heel simpel opgelost. Bij de fietsenmaker heb ik een doos van een nieuwe fiets gehaald. Met een scherp mes heb ik de achterwand pas gemaakt. Het lukt mij pas in de 3e poging, maarja het lukte prima. Deze mal heb ik overgenomen op het multiplex, eigenlijk viel het best wel mee. Oja de zijwanden natuurlijk op de zelfde manier gedaan.

  Veel succes Hugo

 4. #4

  Re: Inbouwkast

  Als de fietsenmaker geen dozen heeft kunt u het altijd nog bij praxis vragen.. de kleine vestigingen krijgen 3/4 dozen voor fietsen binnen.. die dozen zin +- 2 m bij 1 m. dus je kan er aardige mallen van maken.

 5. #5

  Re: Inbouwkast

  Volgens mij zou je misschien die mal wel eens gemakkelijk kunnen afschrijven door op je muur een loodlijn te tekenen, waarop je verdelingen zet om de 10 cm bv. Teken op je mal dezelfde loodlijn en vedelingen dan kan je om de 10 cm naar de voorkant van je muur meten en naar de achterkant meten en die afstanden op je mal overbrengen. Dan heb je al de voorkant en achterkant vrij juist bepaald. Om dan de vloer en het plafond over te brengen teken je dan een haakse lijn op je loodlijn en zet daar ook verdelingen. Misschien om de 5cm daar je daar van dat punt spreekt dat wel wat moeilijker is over te brengen, zo kan je dan deze ook weer op je mal tekenen en de gemeten maten overbrengen van muur op mal. Denk dat je zo het beste je mal kan maken. Hoop dat je begrijpt wat ik je hier probeer uit te leggen. Sucses ermeee.

 6. #6

  Re: Inbouwkast

  Afschrijven van een kromme muur op een plank kan je als volgt doen. Zet de plank naast de kromme muur. Neem een latje waarin je een gat boort voor een potlood en gebruik dat om de kromming af te tekenen op de plank. Zo iets:


 7. #7

  Re: Inbouwkast

  oja zo kan het ook nog bijna vergeten

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top