Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  Gepolymeriseerde Tungolie

  Waar oh waar.. Echte gekookte (ofwel voorgepolymeriseerde) Tungolie.
  Gepolymeriseerde Lijnzaadolie (Ofwel 'BLO') kan ik zo krijgen, maar waarom niet de Tungolie variant die iets watervaster, lichter en harder is?

  Op polietoeren.com stond een tijd terug 'BTO' maar dat hebben ze nu niet meer. Weet iemand een adresje waar dit nog te krijgen is. Erg raar trouwens dat Baptist alleen rauwe Tungolie verkoopt, die toch niet echt bruikbaar is tenzij je siccatieven toevoegt, maar dat is minder duurzaam dan daadwerkelijk 'koken'..

  Die mooie Biopin bootolie van Tuoh kan uiteraard wel, maar dat is wel erg duur..

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.169

  Re: Gepolymeriseerde Tungolie

  Geen idee waar dat te koop is.
  Ik ben wel eens recepten tegengekomen om van rauwe lijnzaadolie, gekookte lijnzaadolie (boiled linseed oil oftewel BLO) te maken. Misschien werkt dat ook voor tungolie ? Valt allicht te proberen.

 3. #3

  Re: Gepolymeriseerde Tungolie

  ach dan probeer je toch eerst het kleine potje biopin bootolie...

  Daar heb ik nu toch al 2 meubels mee afgewerkt en heb nog genoeg over voor minimum eentje extra.

 4. #4

  Re: Gepolymeriseerde Tungolie

  voorgepolymeriseerde tungolie is toch diegene die snel droogt?

  naar mijn weten is die tungolie gewoon bij ron van zaltbommel (politoeren.com) verkrijgbaar, ik heb er paar weken geleden nog een busje gehaald. ik ga het altijd ophalen omdat het vlakbij mijn huis is, ron is een aardige man die altijd goed advies en uitleg geeft.

 5. #5

  Re: Gepolymeriseerde Tungolie

  Hallo Mark,

  Ik heb de meneer van politoeren.com al een tijd terug gemaild(maanden terug). Ik zag daadwerkelijk 'gepolymeriseerde Tungolie' op zijn site staan en wou wat kopen, maar het was al op en tevens zijn laatste partij en hij zou geen nieuwe meer kopen. Alleen de gewone 100% tungolie heeft hij nu, dat is dus gewoon de rauwe (die inderdaad sneller droogt dan lijnzaadolie, maar weer minder snel dan gepolymeriseerde lijnzaadolie).

  Bij mijn weten heeft hij dus de gewone, en die kan ik overal wel krijgen. Het is die gepolymeriseerde Tungolie die ik wil hebben, nog een slag beter dan gepolymeriseerde lijnzaadolie.

 6. #6

  Re: Gepolymeriseerde Tungolie

  Heren,
  Omdat we vaker vragen krijgen over oliesoorten die we nog niet of niet meer in het assortiment hebben zijn we momenteel met een olieproducent in overleg om te kijken of we deze producten (weer) op maat kunnen gaan maken.

  Wordt dus aan gewerkt...

  Wie op de hoogte wil blijven van deze activiteit houdt onze gratis nieuwsbrief in de gaten (zie http://www.rons.biz/contents/nl/d50_Nieuwsbrief.html )

 7. #7

  Re: Gepolymeriseerde Tungolie

  En je post het vast op ons forum Ron! De snelste manier om je nieuws te verspreiden.

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top