Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 19

Onderwerp: kozijn restaureren

 1. #1

  kozijn restaureren

  Hallo, ik heb advies nodig!

  Mijn broer heeft net een nieuw huis betrokken, hij moet het zelf bewoonbaar maken/opknappen want het was een zooitje. Ik help hem hierbij, en als HMC leerling lijkt het me wel heel gaaf om zijn kozijn weer in oude staat terug te brengen. Het is een huis in de Amsterdamse pijp.

  [img]

  Uploaded with ImageShack.us[/img]

  [img]

  Uploaded with ImageShack.us[/img]

  [img]

  [img]

  [img]

  Uploaded with ImageShack.us[/img]

  Ik snap ook niet hoe dat zit met die foto's.. Kijk ik nog ff naar.

  Maar er zitten dus MDF delen op geschroefd op de zijkanten, die zijn lelijk en zitten niet goedvast. Die wil ik vervangen door vuren/grenen delen zodat het weer dezelfde stijl is als de onder en bovenkant. De vensterbank is ook beschadigt, weet niet of dat nog origineel is.
  Mijn grootste vraag is: hoe heeft het eruit gezien?

 2. #2

  Re: kozijn restaureren

  Hoe het eruit heeft gezien kan je het snelst te weten komen door even bij buren te kijken. Verder kan je bij het archief van Bouw- en Woningtoezicht kijken of je de originele bouwtekeningen kan vinden. Met een beetje mazzel staan daar details van de constructie in.

  Arthur

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.510

  Re: kozijn restaureren

  Alsjeblieft:


 4. #4

  Re: kozijn restaureren

  gaat je vraag over het schuivende deel van het raam, of de delen die nu op de foto niet te zien zijn en normaliter de gewichten afdekken? Mijn huis heeft ook van dat soort ramen en die zijn nog soort van origineel (sommige van die afdekdelen zijn opnieuw gemaakt (profiel gefreesd). Als ik weet waar het over gaat wil ik wel wat foto's maken.

  Mijn huis is uit 1898. Ik heb de bouwtekening gezien, daar moet je je niet te veel bij voorstellen. Het funderingsplan, de muren en de indeling. De details werden in het werk zelf verder wel bepaald (of standaard).

  edit: schermafbeelding van bouwtekening via Stadsarchief Amsterdam:

  Attached files

 5. #5
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561

  Re: kozijn restaureren

  Als je met een automatische camera tegen het licht in wil fotograferen kan je proberen de flitser op handmatig te zetten (niet automatisch). Krijg je dan nog niet voldoende details, ga dan zo dicht mogelijk naar een donker deel zodat er geen raamopening in het beeld zit. Druk de afsluiter half in zodat er gemeten wordt en loop dan naar je eigenlijke standpunt. Je krijgt dan een beter uitgelicht deel tussen de ramen. De raamgedeelten worden wel overbelicht. Het vereist wel een fijngevoelige vinger met die afsluiterknop.

 6. #6

  Re: kozijn restaureren

  Volgens de Exif gegevens met een iPhone 4 gemaakt. Dan valt er weinig te spelen.

 7. #7
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561

  Re: kozijn restaureren

  Ik heb geen ervaring met fotograferen met cell phones. In m'n onnozelheid gebruik ik die om te telefoneren. ops:

 8. #8

  Re: kozijn restaureren

  Dat is zo 2009!

  (met mijn nokia kan het wek, met Iphone werkt de zelfde truck ook denk ik, scherp stellen zonder dat je het licht door het raam ziet, beetje bijdraaien en dan afdrukken

 9. #9

  Re: kozijn restaureren

  een iphone 4 heeft idd een flitser

 10. #10

  Re: kozijn restaureren

  In het studiecentrum van school hebben ze een aantal boeken waarin details van bouwkundige constructies zoals die in het huis van je broer getekend staan. Dus als je nog even kunt wachten kun je daar vermoedelijk vinden hoe de originele detaillering er ongeveer uit heeft gezien.

  Tjalling

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top