Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5

Onderwerp: Benchhook

 1. #1

  Benchhook

  Hallo,

  Aangezien ik probeer om zoveel mogelijk met handgereedschap te doen, heb ik een aantal weken terug het nieuwe boek van Jim Tolpin (The new traditional woodworker) gekocht. Ik zag er een review van en ik dacht...pas precies in mijn straatje. Zoals vaker word je in dit boek door een aantal projecten geloodsd. De projecten bestaan voornamelijk uit werkplaats hulpmiddelen (specifiek voor het gebruik van handtools), waarmee je enerzijds de technieken oefent en anderzijds de gemaakte stukken goed kan gebruiken voor overig werk. Ik kan het boek aanbevelen.

  Anyhow, tijdens het bouwen van mijn vlonder (zie andere thread die ik binnenkort weer ga updaten) waren er momenten dat ik daar even niet aan verder kon. Om niet stil te gaan zitten ben ik toen maar met een nevenproject uit het boek begonnen. Deze heb ik gister tot een einde gebracht. Afgewerkt met 3 lagen Deense Olie (overigens nadat ik de foto's had genomen). Het is gemaakt van beuken- en eikenlatten.

  Zie foto's.

  ps. de "hap" aan de voorkant is een gevolg van uitschieten met een beitel. Ik ben daar nog niet zo bedreven in.

  Attached files

 2. #2

  Re: Benchhook

  dat kan altijd wel van pas komen zoiets .
  handig en het ziet er nog strak uit ook
  veel plezier ermee.

  groetjes
  ruben

 3. #3

  Re: Benchhook

  Bedankt Ruben. Het is een erg simpel, maar handig hulpmiddel. Er hoort ook nog een "helper" bij voor langere delen, maar die moet ik nog maken.

 4. #4

  Re: Benchhook

  Tip: voer die helper uit als futselplank. Je kan dan de bankhaak gebruiken als helper voor je futselplank en omgekeerd.

  Arthur

 5. #5

  Re: Benchhook

  hmm Arthur, dat is wel een goeie tip eigenlijk. Ik heb al een futselplank, maar ik ben er niet tevreden over. Zo sla ik meerdere vliegen in 1 klap.

  tnx.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top