Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  Welke nagelpistolen?

  Ik ben mij volop aan het voorbereiden op de bouw van een huis, waarbij ik een hele boel zelf wil doen. Het gaat om een houtskelet woning met een groot dragend frame bestaande uit gelammelleerde balken waartussen dan strobalen gebruikt zullen worden als wandconstructie. Om je een idee te geven, hier een blog van iemand die zoiets aan het zetten is: http://www.onsstrohuisje.net/ .
  Ik ben het werkgerief dat ik wil gebruiken aan het verzamelen en heb al zaken zoals een rotatielaser, vijsmachines, impact vijsmachine, bovenfrees, cirkelzaag, figuurzaag. Ga ook nog een tafelzaag en een verstekzaag kopen. Met al dat materiaal heb ik wel al een beetje ervaring, dus dat ging wel. Ik wil echter ook nagelpistolen kopen: ééntje voor het grotere werk (het skelet, de binnenmuren, ...) en één voor de afwerking (buitenbeplanking, deuromlijsting, ...). Daarbovenop heb ik ook nog een pneumatisch nietmachine nodig voor het bevestigen van rieten matten aan houten balken en evt ook voor het bevestigen van fermacell aan de binnenmuren.
  Nu heb ik al eens rondgekeken voor zo'n nagelpistolen en er zijn er een hele boel verschillende. En mijn vraag is dus: welke nagelpistolen zouden jullie mij aanraden (op gas of op compressorlucht? recht of schuin model? eventueel welk merk? grootte van de nagels? en nog wel wat dingen die ikzelf niet kan bedenken omdat ik er geen ervaring mee heb). Elke tip is welkom. Als ik eraan begin hou ik jullie trouwens zeker op de hoogte, ik heb bij mijn voorbereiding ook al veel gehad aan de verhalen op deze site!
  Groeten, Esbjorn

 2. #2

  Re: Welke nagelpistolen?

  Beste Esbjorn,

  Ik heb weinig tot geen verstand van nagelpistolen e.d. Ik zelf heb een heel goedkoop niet pistool wat leuk is voor MDF als tijdelijke bevestiging.

  Ik vind wel je project enorm interresant. Ik zelf zou ook graag op vergelijkbare manier ooit mijn eigen huis bouwen. Als je het vergelijkt met traditionele bouw, wat is dan het verschil in bouwkosten?

  Bedankt,
  Thom

 3. #3

  Re: Welke nagelpistolen?

  Beste,

  De beste nagelpistolen zijn nog steeds van Senco. In vlaanderen kan je die nu enkel nog kopen in hun eigen winkels. Ik geloof dat deze cerlindicus heten. Maar dit vind je wel snel op het internet. Denk erom deze toestelen gaan meer dan een leven lang mee en kosten eigenlijk niet veel meer dan de andere merken. Enkel deze laten je niet in de steek. Als er toch niets mee zou gebeuren helpen ze je zonder probleem.

  Chris

 4. #4

  Re: Welke nagelpistolen?

  Ik zelf heb me een Bostitch gas tacker aangeschaft,nadat ik er 1 van een collega had geleend.
  Dat is deze :
  http://stanley-bostitch.nl/products/too ... fn1664k-e/
  Het voordeel van deze serie is dat je gas en nagels van andere merken mag gebruiken,zonder garantie problemen.
  De rechte nagel strips zijn goedkoper,vrij verkrijgbaar,en in veel lengtes te koop.
  De schuine variant heeft zeker zijn voordeel,maar nagels zijn duurder,en niet overal op voorraad.
  De 16 gauge nagels zijn sterk,en tot 63 mm te gebruiken,prima voor algemeen timmer en montage werk.

  De gas vullingen gaan ca 1000 schoten mee.

  Ik ben er blij mee,en kan hem aanraden hoewel ik hem niet dagelijks gebruik.

  Succes.

  8-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top