Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7
 1. #1

  waterstenen/slijpset

  ik zoek een goede set waterstenen/slijpset voor een beginner. ik had zelf in gedachten om de waterstenen set te kopen met de korrel 1000/6000.

  Daarnaast ook nog een vlakplaat om de stenen te vlakken, is een stuk schuurpapier op een glas plaat mischien goed genoeg?

  zit er eigenlijk nog een groot verschil tussen de slijphulpstukken, MKII en de andere versie Veritas

  Misschien hebben jullie andere ideeën er over laat het gerust weten daar leer ik ook weer van.

 2. #2

  Re: waterstenen/slijpset

  Jefmen op de site van Dieter Schmid staat wat advies over de Japanse water stenen

  -in het engels http://www.fine-tools.com/japwas.htm
  -in het duits http://www.feinewerkzeuge.de/scharf.html

  Ben er zelf ook nog niet helemaal uit maar denk met de hulp van deze site en de goeroe's op het forum het wel gaat lukken .

 3. #3

  Re: waterstenen/slijpset

  Heb na een onderzoek van een week :P nieuwe slijpstenen en diamantplaat besteld bij Dieter Smith. Ik heb momenteel Naniwa Superstones maar daar ben ik niet zo kapot van. Als het binnen is en ik heb ze gebruikt zal ik wel even reviewtje plaatsen als jullie dat leuk vinden.

  Groetjes, David

 4. #4

  Re: waterstenen/slijpset

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jefmen
  ikDaarnaast ook nog een vlakplaat om de stenen te vlakken, is een stuk schuurpapier op een glas plaat mischien goed genoeg?
  Ja, als dat schuurpapier grof en sterk genoeg is. Ik vlak mijn (schaatsenslijp)stenen op een glasplaat met carborundum korrels.

  Overigens kun je beitels en messen ook rechtstreeks op schuurpapier met een glasplaat als ondergrond slijpen (het zogenaamde "scary sharp" systeem. Hoef je niet (meteen) te investeren in een stapeltje duren slijpstenen...

 5. #5

  Re: waterstenen/slijpset

  De site van knives and tools (http://www.knivesandtools.nl/) heeft een groot aanbod aan slijpstenen ze hebben eigen import en ook de naniwa stenen. Ze geven daarnaast ook een goede uitleg hoe een mes te slijpen alleen is dit hierbij niet het geval .

  Groet,

  Wesley

 6. #6

  Re: waterstenen/slijpset

  Dat is inderdaad een mooie site als je slijpstenen zoekt. Ik heb ook nog een grove slijpsteen nodig, en bij baptist schijnen ze die niet meer te hebben in de wat grotere maten. Maar bij die site zal ik zeker slagen.

 7. #7

  Re: waterstenen/slijpset

  Voor het vlakken van slijpstenen van aluminium-oxide, zoals naniwa gebruik ik een grote plaat (ook van naniwa) van silicium carbide. Hetzelfde spul als dat waterproof schuurpapier alleen grover. Dat gaat allemaal prima.

  Mijn nieuwe slijpstenen zijn zelf van het type silicium-carbide (Bester en Sigma Select II). Daarvoor wordt overal in forums zwaar aanbevolen om met een diamantplaat van DTM of Atoma te vlakken. Een vlakplaat van óok silicium-carbide zou evenredig snel slijten als de slijpsteen, alsmede waterproof schuurpapier. Dus geen ideale situatie.

  Ik weet niet wat jullie precies gaan aanschaffen maar dit lijkt me redelijk belangrijk om te checken van te voren.

  Heb zelf een Bester 1000 en 4000. Voor het algemene slijpwerk en Sigma Select II 240 voor het grove werk. En dan een Atoma 400 diamandplaat om te vlakken. Vandaag even Chroom-Vanadium beiteltje geslepen en dat ging verschrikkelijk snel.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top