Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6
 1. #1

  wat voor soort schuurmachine

  ik ben me aan het orienteren welke schuurmachine ik wil aanschaffen
  wie kan mij de voor en nadelen van Excenterschuurmachine en de Roterend Excenterschuurmachine beide van festo vertellen

  Hans

 2. #2
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.188

  Re: wat voor soort schuurmachine

  Ik heb zelf alleen ervaring met de rotex 125.
  Voordelen zijn zeer mooi schuurresultaat zonder krassen, perfecte stofafzuiging, in de rotex mode is het een verfvretend monster die alles in no time wegschuurd.
  Dit kan ook een nadeel zijn aangezien je gemakkenlijk te veel wegschuurd. In de rotex mode is ie soms moeilijk onder controle te houden op niet egale oppervlaktes (stuiteren) en natuurlijk de prijs.

  In de laatste editie van Fine Woodworking staat een test over exentreermachines. De Festeool ETS150 was de overall winnaar en de Bosch3727DEVS ( heet in NL anders) en de Makita BO6040 waren het meeste waard voor hun geld.

 3. #3

  Re: wat voor soort schuurmachine

  oke bedankt zal eens gaan kijken enige nadeel Fine Woodworking is volledige engelstalig en gezien mij taal dyslectie ben ik daar niet gelukkig mee

 4. #4

  Re: wat voor soort schuurmachine

  het licht er een beetje aan wat je wil schuren
  ik moet meestal veel weghalen en holle en bolle vormen om die reden gebruik ik de rotex ro 150

  maar als je alleen maar licht moet oppoetsen heb je zo'n krachtige machine niet nodig
  gewone excentrische machines maken een kleinere uitslag met meer toeren kunnen dus iets fijner schuren

 5. #5

  Re: wat voor soort schuurmachine

  ik zal hem gebruiken om materiaal (ruw) voor te bewerken voor het lakken en evt bestaand verfwerk op te ruwen maar ik zal niet zulke mooie kunstwerken als jou maken hout mannetje

 6. #6

  Re: wat voor soort schuurmachine

  De Rotex is een superding, zeker voor het wat ruwere werk. I.p.v. verf af te branden, of afbijt te gebruiken, werkt een rotex veel sneller en zeker veel veiliger dan branden of afbijt; probeer maar eens korrel 40 op een Rotex. Voor dat werk gebruik ik zelf het Cristal schuurpapier dat een erg goede standtijd heeft, zeker ook bij het schuren van het epoxy-glasvezel om mijn bootje.
  Vorig jaar moest ik helaas de autospuiter bezoeken en zag bij hem ook allemaal Festool schuurmachines liggen. Hij vertelde 6 jaar geleden door een vertegenwoordiger overgehaald te zijn om ipv met luchtmachines een keer een elektrische schuurmachine te gebruiken. Het beviel boven verwachting erg goed! Zijn luchtschuurmachines waren elke 2 jaar aan vervanging toe, maar de eerste ETS 150/3 deed het na 6 jaar nog steeds uitstekend.

  Ik zou je een Rotex adviseren en een gewone excenter schuurmachine met een kleine slag en dan nog eventueel een machine om in de hoekjes te komen, b.v. een DTS.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top