Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  houten gevels en deuren in Chiang Mai

  Was deze week nog een paar dagen in Chiang Mai, een noordelijke (2e grootte) stad in Thailand, niet ver van Myanmar. Chiang Mai kent veel meubelmakers en andere houtbewerkers, maar plots zag ik vanuit de taxi allerlei gebruikte houten deuren, facades, pilaren etc. Dus even kijken en vragen. Bleek het te gaan om onderdelen van gesloopte panden in India! In Singapore zijn tafels van oude deuren erg populair. De deur wordt op een onderstel gelegd en een glasplaat er op, om er een tafel van de maken, op deze foto's staat een voorbeeld. Het mooist is dan een rechthoekige deur met veel diepte. De goedkoopste deuren hier waren vanaf 10.000 baht (zo'n 250 euro) geprijsd, maar voord de grote donkere houten facade van ik denk toch wel 8 m breed en minstens 6 meter hoog werd 870.000 baht (zo'n 21.500 euro).
  Maar het is wel bijzonder, dat er in zo'n houtbewerkers omgeving plaats is voor import uit India. Veel kijk plezier.

  jaap


  Attached files

 2. #2

  Re: houten gevels en deuren in Chiang Mai

  Wow, in het oorspronkelijke pand in India is dat ontzettend mooi. Als posh tafel in een appartement in Singapore is dat zo ongeveer het lelijkste wat je je voor kunt stellen....

  India gaat niet altijd heel voorzichtig met z'n kunsthistorie om. Maar dat zie je meer in derde wereld landen natuurlijk. Alle mooie oude dingen maken in rap tempo plaats voor slecht gestort beton en golfplaat.

 3. #3

  Re: houten gevels en deuren in Chiang Mai

  Ik heb ooit een perzische deur gezien die herbruikt ws als slaapkamerdeur. Zag er erg theatraal uit en ergens vond ik dat wel erg leuk... maar naar cultureel erfgoed toe, is dat natuurlijk lichtjes heel erg onverantwoord.

  Maar ja, liever herbruikt dan opgestookt?

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: houten gevels en deuren in Chiang Mai

  Enorm gaaf!! Het is inderdaad jammer dat zulke dingen een land van herkomst verlaten maar tja.........

  Ik heb laatst wel ergens een opgeschuurde deur gezien uit een grachtenpand uit zwolle omgebouwd tot tafel. Erg leuk idee !!! Zo weinig tijd, zoveel leuke ideeen!!

 5. #5

  Re: houten gevels en deuren in Chiang Mai

  Enorm gaaf dat je dit met ons deelt. Ik vind het juist heel leuk dat zulke deuren de wereld over gaan en dat wij in Nederland kunnen genieten van deze staaltjes vaksnijwerk.

  Iedergeval bedankt voor het uploaden. Meerwaarde voor het forum

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top