Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 15
 1. #1

  Galerij der mislukkingen.......

  Iedereen heeft dat wel eens: dat kan ik wel............o, nee.............kapot.
  Tip: ga niets verbeteren maar begin opnieuw om van gemaakte fouten te kunnen leren.
  Ik schroef ze aan de wand of maak er een compositie van. Blijf je eenvoudig bij........
  Hebben jullie andere voorbeelden?
  vr.gr. Jan Pranger.

  Attached files

 2. #2

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  hahaha, ach, het is een idee, ik vrees dat er bij de meeste mensen extra openhaard hout op de al bestaande stapel komt.

 3. #3

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  lijkt op een soort van masochisme :shock: . In de kachel kan wel louterend werken; maar ik bewaar zelf ook van alles; soms komt het weer van pas.

  jaap

  jaap

 4. #4

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  ik hou men mislukkingen ook bij maar gebruik ze achteraf nog wel eens

 5. #5

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door jaap
  lijkt op een soort van masochisme :shock: . In de kachel kan wel louterend werken; maar ik bewaar zelf ook van alles; soms komt het weer van pas.
  Mijn idee -- maar zo'n wandje is ook wel leuk...

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.561

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  Ik ben niet zo productief als de meesten op dit forum. Daardoor maak ik waarschijnlijk minder mislukkingen. :mrgreen:
  Als ik met een project start probeer ik altijd een marge voor aanpassingen in te bouwen. Dat lukt niet altijd maar meestal kan ik halverwege nog enkele nieuwe wegen inslaan. En het doen van definitieve stappen als lijmen en spijkeren (probeer ik zoveel mogelijk te vermijden) bewaar ik tot het allerlaatste moment. Soms is de gebruiker blij met het eindproduct ondanks tekortkomingen (in mijn ogen dan) en heb ik er verder vrede mee.
  Laatst was ik bezig met een kastje voor onder de wastafel. De wastafel was op een klunzige manier bevestigd en met dat kastje werd het een stevig geheel. Op het samenlijmen na was het kastje gereed maar de wastafel kwam van de muur en brak. Gelukkig geen afgebroken pijpen en waterfonteinen. Dus een nieuwe wastafel gekocht. Daar zat een goedkope bijpassende kast bij dus die maar gebruikt. Een vriendin van m'n vrouw had het zelfde probleem met haar wastafel. De oorspronkelijke kast kon ik gebruiken als ik de pootjes iets inkortte. Aldus geschiedde en heeft de kast een alternatieve locatie en een blije gebruikster.

 7. #7

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  Ik ben nog maar een beginner en ik draai niet zo heel vaak. Het enige wat aan spanen ging was het wijnglas ( lees hout) voor mijn vrouw. Dit is her draait tot een acceptabel potje.

 8. #8

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  Hartelijk dank voor de reacties. Niet dat ik een masochist ben die zichzelf pijnigt, maar plaatste dit onderwerp mede naar aanleiding van het door Rick afgekeurde (zijn) kastje. Ik doe het meer ter decoratie, zo je aan de buitenkant van de schuur kunt zien.
  Feit is wel, dat ik gemaakte fouten niet herstel maar geheel opnieuw begin om zo van draaifouten te kunnen leren. En dat is een vast patroon geworden.
  vr.gr. Jan Pranger.

 9. #9
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  Is een project niet naar wens ? Opnieuw beginnen
  Niet meer leuk ? Mee stoppen en wat anders gaan doen

  Mijn mislukkingen gaan eigenlijk altijd weg, enkele mislukkingen zijn opzich wel weer grappig en verblijven meestal in de werkplaats als geheugensteun. Dit houdt je inderdaad nederig

 10. #10

  Re: Galerij der mislukkingen.......

  Ook al gaat een project niet naar wens en 'mislukt' het, dan nog zal ik zelden een goed stuk hout wegkwakken. Ik merk bij mezelf dat te veel plannen niet werkt, het gaat toch anders en het hout heeft vaak een eigen willetje. Zo heb ik net een nieuwe schaal afgemaakt waar zich spontaan een scheur overdwars begon te vormen. Had hem weg kunnen donderen, maar dat betekend simpelweg een 'change of plan'. Dus, hamer derbij en *PATS* de schaal in tweeën geslagen, en weer verbonden met ijzen buizen. Lijkt heel mooi, het contrast met het ijzer en het warme eikenhout. En de zigzag opening breekt de anders saaie vorm.

  Voor mij is nederigheid ook een stukje aanpassen aan hout, niet steeds de 'menselijke maat' opdringen zeg maar.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top