Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 7 van de 7

Onderwerp: Schaven gekocht

 1. #1

  Schaven gekocht

  Vandaag was een rommelmarkt in de buurt, en ik ben gaan kijken of er wat gereedschap was te vinden. Tot mijn verbazing trof ik in één kraam twee kisten met Stanley schaven. Het zijn vrij recente exemplaren, weliswaar met houten handvat. Die man had een stuk of twaalf nr 3's en evenveel nr 4's staan. Hij verkocht ze aan 8 Euro, dus daar kon je het niet voor laten. Ik heb 2 complete nr 4 en twee complete nr 3 meegebracht, en nog twee nr 3 die een beschadiging aan de zijkant hebben. Deze gingen voor 5 euro.

  Eén van de nr 3 is een Nooitgedacht met geribte zool. Deze heb ik al in orde gezet. De zool was zo goed als vlak, dekbeitel en kikker met staalborstel op haakse slijpmachine zuiver gemaakt en beitel vervangen door een Hock die ik al had liggen.
  En dit is het resultaat:.

  Attached files

 2. #2

  Re: Schaven gekocht

  Soms zit het mee, toch? Hele mooie score. Hebben ze die knop op die Nooitgedagt blauw (!) geverfd?

 3. #3

  Re: Schaven gekocht

  Inderdaad, was verwonderd om zomaar twee kisten schaven te zien! Geen idee waarom die knop blauw is. Maar ga het zo laten. De schaaf is in prima conditie. Volgens de verkoper zijn ze afkomstig uit een school. Deze schaaf was trouwens de enige Nooitgedacht, de kikker was verwisseld met eentje op een Stanley.

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: Schaven gekocht

  8,= ??? Volgens mij had je ze alle 12 moeten kopen!! Soms zijn dit de mooie dingen die je als houtbewerker meemaakt!!

 5. #5

  Re: Schaven gekocht

  Aha dat verklaart die blauwe kleur. Scholen doen wel vaker rare dingen.

 6. #6

  Re: Schaven gekocht

  Allemaal moeten kopen? Het waren samen meer dan 20 stuks! Het grote probleem was dat ik met de fiets was. Zes metalen schaven, een flinke zaag en enkele vijlen zijn al een hele vracht, zeker als het nog steil bergop gaat. Gelukkig kwam ik halverwege mijn buurman tegen, en die heeft de hele handel netjes voor mijn deur gezet.

  Mathieu

 7. #7

  Re: Schaven gekocht

  ja allemaal kopen en hier uitdelen ^^

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top