Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  gereedschapskist van eiken

  Voor mijn zoontje zijn eerste gereedschapskist gemaakt. Hij is van eiken en het ontwerp kwam ik tegen in een video van David Charlesworth. Het eiken is erg bros, alsof het een uitgedroogd blad is wat je tussen je handen zo kunt verkruimelen, en dus moeilijk te bewerken. Om tear-out tegen te gaan heb ik de beitel van mijn No4 schaaf voorzien van een "back-bevel" zodat de totale schaafhoek op 70 graden uitkomt. het werkte perfect en zonder schuren zit er al een glans op het hout. De kist op de foto is in nog onafgewerkte staat, dus zonder olie of was.

  Attached files

 2. #2

  Re: gereedschapskist van eiken

  Hemski, in elk geval je weet hoe de handen uit de mouw te steken om iets moois te maken voor je zoontje, zoals dit gereedschapskistje, eigenlijk zoals dat een Rotterdammer dat nou eenmaal doet met de handen uit de mouw te steken, daar staat een Rotterdammer nou eenmaal bekend om is het niet !!
  Ziet er erg goed uit, en je kunt het schaafresultaat goed zien.
  Prettige jaarwisseling en een goed begin voor 2009.
  Have fun.
  Ad

 3. #3

  Re: gereedschapskist van eiken

  dank je Ad

 4. #4

  Re: gereedschapskist van eiken

  Prachtig Hemski!! Net als het speelgoed van Woodworker. Ik heb ook wel eens foto's gezien van iemand die het nodige gereedschap van hout had gemaakt, hamer, zaag, beitels en in jouw geval moet er natuurlijk ook een mooie schaaf bij!! Ik zal nog eens zoeken of ik ze terug kan vinden.

  jaap

  ps eiken dat kruimelt??

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top