Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9
 1. #1

  hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  Op FineWoodWorking las ik eens een verhaal van iemand die voor de eerste keer bij de houthandel komt en zo overweldigd is dat hij uiteindelijk zonder hout weer vertrekt. Zo is het mij ook gegaan, bij mijn eerste bezoek aan de houtzagerij in Akkrum ging ik ook zonder hout weer naar huis. Ik was niet goed voorbereid en het aanbod was teveel, met teveel onbekende zaken. Hier een leuk filmpje van FWW, wat een beetje hulp biedt bij dit soort bezoeken.

  jaap

  [youtube][/youtube]

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  Leuk filmpje !!

 3. #3

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  Leuk om naar dat filmpje te kijken, in elk geval deze jongens waren goed voorbereid.
  Ad

 4. #4

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  goed filmpje voor een heel herkenbaar probleem

 5. #5

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  Ja leuk filmpje. Misschien kennen julie deze, oudere, van de wood whisperer
  http://thewoodwhisperer.com/episode-...ering-feeling/

  Ik ben nog altijd een groentje zodra ik bij een houthandel binnenstap. Wat dat betreft ben ik een echte supermarkt consument. Alles netjes gesorteerd, zichtbaar en met de prijs erbij. Bij de groenteboer of de slager wordt ik al verlegen en onzeker, laat staan als je voor een hal met stapels vies en ruwgezaagd hout staat waat alleen maar ongeinteresseerd personeel rondsloft.

  Wat de prijs betreft, het helpt al als je je goed voorbereid. Kijk op de online prijslijst van af.nl. Dan zal je bij een andere houtdealer niet snel meer schrikken. Met een meetlint en een rekenmachine kan je dan snel een idee krijgen hoe duur het wordt.

  Het moeilijkste blijft hoe je door de ruwe buitenlaag heen kijkt. Eerst kijk ik of het hout redelijk recht is. Dan ga ik op zoek naar de kwasten en scheuren. Kwasten zie je vaak wel zitten en scheuren zitten vaak in de kopse kanten en kunnen erg ver door lopen. Moeilijker wordt het al om te zien of een plank dosse of kwartiers gezaagd is. De kopse kanten zijn vaak zo ruw gezaagd dat je daar weinig aan ziet. Dus op het vlakke deel van de plank turen tussen het vuil en de zaagstrepen door. Een schaafje mee natuurlijk maar zelfs daarmee kan je maar een klein hoekje zien. Voor mij is het vervolgens haast onmogelijk om te zien of het een saaie plank of eentje met een beetje spectaculair patroon is. Dat komt pas goed naar voren als je de plank een keer door de schaafbank haalt.

 6. #6

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  moest meteen aan mijn eerste keer denken ik ging ook met lege handen naar huis

  de geur blijft me altijd bij

 7. #7

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  Wat je dan eigenlijk moet doen is met een clubje mensen heen gaan, elkaars kennis vult mekaar aan.

 8. #8
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  Het is tevens van belang om een vertrouwensband op te bouwen met je leverancier. Vaak komen ze in hun dagelijkse werk de mooiste stukken tegen. Het is dan erg fijn wanneer deze apart gelegd worden. Zo heb ik vorig jaar een balk mahonie gecoord met een soort van birds eye erin. Heel apart. Dit stuk was eigenlijk geschaafd voor een onderdeel van een kozijn maar men was zo vriendelijk deze apart te leggen voor mij.

 9. #9

  Re: hout kopen bij de houthandel (filmpje)

  mijn eerste keer naar de houthandel zal ik niet snel vergeten , wat wil je als ze je es verkopen voor eik :cry:  groetjes
  ruben

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top