Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 6 van de 6

Onderwerp: Worksharp 3000

 1. #1

  Worksharp 3000

  Nou de kogel is door de kerk.

  Ik heb er een gekocht. had al zoveel positeve ervaringen over deze machine gehoord en aangezien ik niet echt veel tijd wil maken voor het slijpen van mijn beitels en schaafen, denk ik dat dit een redelijke oplossing is. En om eerlijk te zijn, ik ben geen pro mbt tot het slijpen van een micro bevel. dat ding moet scherp zijn en meer weet ik er niet van :lol:

  Heb heel wat beitels in de la liggen die een goede opknapbeurt kunnen gebruiken

  De machine heb ik van een Engels woodforum lid voor de helf van de nieuwprijs kunnen kopen. dus daar zal ik me hopenlijk geen bult aan vallen

 2. #2

  Re: Worksharp 3000

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met deze machine.
  En we willen natuurlijk foto's van het slijpwerk zien.

 3. #3
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.640

  Re: Worksharp 3000

  Ik ben ook benieuwd naar je ervaringen. Ik heb de WorkSharp 3000 nu een korte tijd in gebruik en heb na een eerste slijpbeurt van het meeste beitelwerk alleen nog wat bijhouden van de snede gedaan. En ik ben erg tevreden ook al moet je wel even doorkrijgen hoe je het beste het materiaal rustig omhoog schuift tegen de onderkant van het slijpwiel.

 4. #4

  Re: Worksharp 3000

  Ik ben ook benieuwd hoe hij je zal bevallen. Succes!
  Henri

 5. #5

  Re: Worksharp 3000

  Ik gebruik sinds een maand of twee de Worksharp 2000. Werk hetzelfde als de 3000, alleen een tikkie goedkoper en draait wat sneller. Aangezien ik niet veel geduld voor het slijpen heb leek me dit een betere keus.
  Hij bevalt me goed. Niet dat de beitels nu veel scherper worden dan met de straatstenen die ik bij de Lidl had gehaald maar het gaat zeker een stuk sneller.
  Ik werk nu steeds met een scherpe beitel, waar ik voorheen alleen bij de aanvang van een nieuw project de boel scherp had.
  Kortom tevreden voor wat betreft beitels.
  Afsteekmessen en verfkrabbers vind ik wel lastig slijpen op de Worksharp. Misschien leer ik dat nog...

  Ik heb er ook een messenslijphulpstuk bij. Ook deze werkt heel behoorlijk. Het mes wordt zeer scherp, het is alleen lastig om het mes goed recht te houden, zodat je niet eindigt met een golvende snijrand.
  Inmiddels heb ik daar wat handigheid in gekregen.

  Het grote voordeel van de Worksharp vind ik (naast de snelheid van slijpen) dat het geen zooi geeft. De slijpresten kun je zo met een magneetje oppakken en de werkbank is weer bruikbaar.
  gandel

 6. #6

  Re: Worksharp 3000

  Sluit me aan bij alle vorige schrijvers en ben ook heel benieuwd hoe die bevalt, en foto's natuurlijk!

  jaap

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top