Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4

Onderwerp: voorstellen jabjab

 1. #1

  voorstellen jabjab

  Hallo,

  Ook ik zal mij even voorstellen. Ik ben Jan, 30 jaar jong getrouwd en heb 2 zoons van bijna 2 en bijna 4. sinds een paar jaar heb ik houtbewerking als hobby ontdekt en ben druk bezig met het verzamelen van gereedschap om leuke dingen te maken die een beginner hierbij helpen.

  Ik heb naast de klussen in en rond mijn huis een ledikantje en een brandweerbed gemaakt. Ik de nabije tokeomst wil ik graag een aantal kisten gaan maken met behulp van zwaluwstaartverbindingen / lipverbindingen. Ik heb ondertussen een zwalustaartmal (Trend CDJ600) met een malf voor halfverzonken zwaluwstaarten en één voor lipverbindingen.

  Ik ben echter nog niet tevreden over de resultaten die ik hiermee heb geboekt en ik hoop dat jullie mij van tips kunnen voorzien.

  Mijn grootste probleem is het splinteren van het hout. (ik heb Triplex, multiplex en mdf geprobeerd) wellicht moet ik ander (massief) hout gebruiken?

  Uiteraard gebruik ik een splinterhout achter mijn werkstuk én in het geval van de zwaluwstaartverbindingen frees ik eerst het voordte gedeelte weg.

  Ik ben benieuwd naar de ervaringen en tips die jullie wellicht voor mij hebben.

 2. #2
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: voorstellen jabjab

  Jabjab,

  Welkom op dit mooie forum en ik ben zeer benieuwd naar je projecten.

 3. #3

  Re: voorstellen jabjab

  welkom op het forum

  nu wachten op je projecten

 4. #4

  Re: voorstellen jabjab

  welkom jan, op dit leuk en leerzaam forum.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top