Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 4 123 ... LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 36
 1. #1

  Accuschroefboormachine

  Een paar jaar (+/- 3) geleden heb ik me een DEWALT DC945 accuschroefboormachine aangeschaft. Dit apparaat werd regelmatig gebruikt voor hobbyklusjes en beantwoorde volledig aan de doelstelling waarvoor het was gekocht. Onlangs echter stelde ik vast dat de drie batterijen plots hun capaciteit sterk verloren waardoor ik verplicht ben er nieuwe aan te schaffen. Groot was mijn verbazing toen ik in de speciaalzaak vernam dat dit me 125 € (zonder BTW !!!!) per batterij zou gaan kosten.
  Enkele vragen/bedenkingen:
  -is het normaal dat de batterijen het zo vlug opgeven ? Ik heb niet de indruk dat ik het apparaat 'overbelast' gebruikt heb.
  -het is me waarschijnlijk goedkoper om een nieuw toestel aan te schaffen dan te investeren in nieuwe batterijen. Met welk merk heb ik de minste kans om dezelfde negatieve ervaring te ondergaan binnen een paar jaar ?
  Bert

 2. #2

  Re: Accuschroefboormachine

  Het probleem met nicd batterijen is dat die regelmatige cyclussen van ontladen en opladen vereisen en een correct gebruik.

  Nicd batterijen hebben ongevver 1000 cyclussen, niet laden net na een volledige ontlading, ze hebben tijd nodig om af te koelen voor je ze gaat opladen, kort gebruik is ook niet aan te raden, in theorie moeten nicd batterijen elke keer voor 70% ontladen zijn voor je ze gaat laden en nooit volledig ontladen

  125 euro per batterij, daar wordt je wel ongelooflijk afgezet. In Duitsland kan je die bestellen, variërend tussen 36,7 en 46,8 euro, en hier zijn de BTW en verzendkosten bij inbegrepen.

  1500 mAH batterij, http://cgi.ebay.de/Akku-f-Dewalt-DC9...item3a66199ff6
  2000 mAH, http://cgi.ebay.de/Akku-DEWALT-DC756...item51990fbf29
  3000 mAH, http://cgi.ebay.de/Akku-DEWALT-DC756...item45fa652456

 3. #3

  Re: Accuschroefboormachine

  Kort geleden zelf bij www.accuman.nl twee accu's voor hitachi besteld, werkt prima. Sowieso zou ik voor nimh gaan ipv. nicad; ga je veel langer plezier van hebben. Alleen wel even kijken of je lader hiervoor geschikt is.

  Anders moet je ff delta-peak ladertje bij conrad bestellen en aan je oude lader solderen. -> "Voltcraft 100-240 V~ snellader 1A LED" Goedkoper en beter omdat ie niet zon absurd hoge laadstroom heeft dan de laders van de fabrikant, want dat gaat dus tenkoste van de levensduur van de akku.

 4. #4

  Re: Accuschroefboormachine

  Probleem met NiMH batterijen is dat die nog minder laadcyclussen hebben dan NiCD's, zeker als je foutief laadt en ontlaadt. NiMH zijn gevoeliger voor over-ontladen. Als een batterij vol is haal je ze best uit de lader. Om de levensduur van NiMH te optimalizeren is het beter om deze batterijen op een hoge lading te houden en af en toe één of twee volle cyclussen te laten doorlopen om een deel van het verloren vermogen te recupereren.

  Als je batterijen niet gebruikt kan je ze in de vriezer bewaren (met volle lading), wel zorgen dat er geen vocht bij kan. Dit vertraagt het zelf-ontladen maar dit vooral de levensduur van NiMH batterijen tot 90% verlengen. Als je ze terug gaat gebruiken, laat je ze best op kamertemperatuur komen, een beetje zoals een rood wijntje chambreren Als je de vriezer niet echt ziet zitten kan je ze best op een koele droge plaats bewaren dit vertraagt weeral het zelf-ontladen.

 5. #5

  Re: Accuschroefboormachine

  Als je een goede lader hebt "delta peak" kun je nimh accu's niet verkeer/over-laden. Die slaat namelijk af als de accu zijn optimale lading heeft bereikt en schakelt dan over op druppelladen.

  Nicad is allang achterhaald. Die (200?) extra laadcycli van nicad wegen niet op tegen de voordelen van nimh:

  - Je kan ze in elk stadium op de lader hangen en er weer af halen (geen geheugeneffect)
  - Nimh heeft bij zelfde Ah veel meer juice dan nicad (en dan ook echt 2x zoveel)

  Ik had eerst ook nicad en nu nimh op m'n hitachi en vind het echt veel beter. Het enigste waar je idd op moet leten is de accu niet helemaal leeg te trekken. Stel je laat em iedere nacht op, dan doe je er een paar jaar mee.

 6. #6

  Re: Accuschroefboormachine

  Druppelladen kan je beter vermijden. Batterij vol, uit lader verwijderen. Druppelladen betekent dat je batterij in werking is, slijtage en verloren vermogen.

 7. #7

  Re: Accuschroefboormachine

  Dank voor de info dewelke me zal toelaten nieuwe batterijen aan een betaalbare prijs aan te schaffen.
  Puur uit interesse had ik ervaringen willen ontvangen betreffende de kwaliteit van de meest courante accuschroefboormachines.

  Bert

 8. #8

  Re: Accuschroefboormachine

  Heel veel verschil tussen de grote merken heb ik zelf nog niet ervaren! Wel heb ik al heel veel horen zeggen dat makita toch net ietsje beter/verder staat met zijn boor en schroefmachines...
  Op school (dag-en avond) gebruiken ze alles van makita, die machines worden enkel dag gebruik en niet door iedereen evengoed verzorgd en ze blijven werken... sommige al vele jaren denk ik ( model met zo'n lange batterij en handvat)

  Ook heb ik al gewerkt met dewalt en hitachi van ongeveer hetzelfde vermogen denk ik, en ik merkte niet echt een verschil...

  Prijsklasse, spanning en dergelijke bepalen en dan kiezen wat het beste in de hand ligt!!

  Zelf gebruik ik thuis een metabo 14,4V (gekocht door mijn vader) en hier ben ik ook heel tevreden over! Hij is iets minder zwaar dan de toestellen hierboven, maar ook een pak goedkoper denk ik!

  Het enige dat ik mis aan de metabo is zo'n haakje onderaan het handvat om de machine aan uw broek te hangen...

 9. #9
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: Accuschroefboormachine

  Kwa kwaliteit ontlopen de A-merken elkaar niet veel meer (in prijs echter nog behoorlijk), maar het grootste verschil zit em er in wat je er vooral mee wil doen en hoeveel je de machine gebruikt.
  De gemiddelde interieur bouwer zal zweren bij Festool, meest compacte machines met handige gadgets om in hoekjes te kunnen schroeven. De gemiddelde timmerman / houtskelet bouwer zal zweren bij Makita, heel veel vermogen, zeer goede accu's en een erg fijne ergonomie. Hiermee echter ook meteen de 2 duurste merken genoemd, maar voor iemand die er elke dag mee werkt, het wel waard.
  Als de machine echt voor hobby gebruik bedoelt is kan je ook heel goed eens gaan kijken bij Bosch, Hitachi, Dewalt.
  Nogmaals, bij de A-merken worden er geen slechte machines meer verkocht, het is vooral wat je er voor wil uitgeven en of je perse alles met 1 machine wil gaan doen of dat je het geen probleem vind om van tijd tot tijd ook die oude vertrouwde snoer boormachine er bij te pakken.

 10. #10

  Re: Accuschroefboormachine

  Ik zou eens serieus naar Panasonic kijken.
  Goede machines met sterke accu,s.
  Niet de goedkoopste,wel zeer fijn om mee te werken.
  Op 1 accu kun je een decoupeerzaag,schroefmachine,cirkelzaagje,boorhame r en slijptol laten werken.
  Niet alles is het hobby tijdperk gepasseerd,oa de decoupeerzaag valt mij tegen.
  De boorhamer werkt perfect,voor een aantal gaten,de slijptol ook voor afbramen etc.
  Wat mij het meeste bevalt is de cirkelzaag,met een speciaal metaalzaagblad,die we vaak in winkels gebruiken
  om metalen stellingen in te korten.
  De ratel en gewone schroefmachines zijn gewoon klasse.
  Ik werk met veel plezier met deze machines,en raadt ze een ieder aan.

  8-)

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top