Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 3 van de 3

Onderwerp: losse kop gezocht

 1. #1

  losse kop gezocht

  Ik zoek nog een losse kop van een draaibank, met een konus 3 (of groter). Houtdraaiers die ik ken in Duitsland claimen altijd dat ze van alles vinden op de Schrotplatz, maar mijn lokale sloop is meer een handelaar in gebruikte H-profielen of betongaas.

  Kent iemand een sloop in het midden van Nederland met een voorraad oude machines, liefst draaibanken? Of bestaat zoiets niet in Nederland?

  De losse kop heb ik nodig voor mijn nieuwe draaibank met draaibare kop - centerhoogte 43 cm, maar ik verwacht niet dat ik die centerhoogte ga vinden, en als die van een metaaldraaibank bestaat, dan wordt het te zwaar, dus ik zou liever een lagere ophogen.

 2. #2

  Re: losse kop gezocht

  Ik weet dat het topic al een maand of vier oud is, maar ik zou dit proberen bij Drost Used Machinery in Elst Utrecht of Overmars in Warder Noord Holland.

  @lex

 3. #3

  Re: losse kop gezocht

  Het onderwerp is inderdaad al oud, maar ik zoek nog steeds. Het kopdraaibankproject staat even stil, omdat bleek dat de constructie met een stalen bed op azobe balken met M20 draadeinden verbonden toch niet zo heel stabiel was, en bovendien bleek dat voor het aandraaien van de moeten de hele kop er af moest. Dat was even slikken.

  A.s. donderdag hoop ik een lasser op bezoek te krijgen en dan gaan we eens kijken of ik een nieuw bed kan lassen, wat een stabielere oplossing moet bieden. Jammer dat het dan geen gietijzer maar normaal staal wordt, maar ja.

  Bedankt voor de tip!

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top