Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 4 van de 4
 1. #1

  kromgetrokken voordeur

  Beste forumleden,

  Hebben jullie een oplossing voor de krom getrokken voordeur? Hij is van grenen. Aan de scharnierkant is hij recht, maar aan de andere kant zit aan de onder- en de bovenkant ruim een cm speling. Als de wind er op staat wordt dat nog wat meer. Tocht in huis dus, waar vooral mijn vrouw zich aan stoort :cry: !
  Ik zit zelf te denken aan een schroefdraadeind van twee meter waarmee ik de deur terug kan dwingen. Ik zou die gedeeltelijk in kunnen frezen en vervolgens afwerken aan de binnenkant van de deur. Iemand ervaring?

  Groeten,Henri

 2. #2

  Re: kromgetrokken voordeur

  Op mijn werk vroeger ook veel mee te maken gehad. Als er bij ons deuren terug kwamen die krom zijn getroken werd de kromme stijl direct vervangen. Een paar cetimer van het profiel weg los zagen en een recht stijl er tegen lijmen met deuvels. We hebben dit ook geprobeerd met staal, koker profielen en draad stangen maar niets wint tegen de krachten van het hout eenmaal krom blijft dit terug naar de originele kromming terug trekken.
  Het enige probleem is dat je natuur wel de deur weer moet kunnen afwerken.

 3. #3

  Re: kromgetrokken voordeur

  Beste Robin, Duidelijk! Dit lijkt me een haalbare methode . Dank je wel!

 4. #4

  Re: kromgetrokken voordeur

  heb je de binnen en buitenkant wel evenveel lagen verf gegeven? als dat niet zo is kan de duer ook krom gaan trekken

  groeten bas

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top