Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 12

Onderwerp: Knotwilg

 1. #1

  Knotwilg

  Tot mijn schande zie ik dat ik nog niet het fatsoen heb gehad me hier even voor te stellen. Om maar met de deur in huis te vallen, ik weet helemaal niets van houtbewerken. Ik kan nog geen pannuhlat recht afzagen.

  M'n achtergrond, fotografie, beeldende kunst, meetechniek, produkt ontwikkeling, design etc. Heb in m'n vrijetijd veel aan 3D raytracing gedaan, http://www.povray.org

  In het verleden heb ik veel aan luidsprekerbouw gedaan, maar het houtwerk was meestal een kwestie van wat plankjes in elkaar spijkeren, de "looks" deden er toch niet toe. Nu moet er echter een 7.1 set gebouwd worden en die komt in de woonkamer en moet er dus wel strak uit zien. Er staan nog meer projecten op stapel waarvan ik denk, waarom niet eens zelf proberen, b.v. bijgaande schetsmatige ontwerp voor een dvd-kast.

  Ben inmiddels ook gefacineerd geraakt door houtverbindingen ondermeer door een japans boek, misschien iets om eens een website over te bouwen met goede computer graphics (POV-Ray uiteraard)

  Knotwilg is Ingo, vandaar ...

  i.

  [album]68[/album]

 2. #2

  Re: Knotwilg

  welkom hier op het forum, strak werkje word dat aan de foto te zien. enne veel plezier hier.

 3. #3

  Re: Knotwilg

  hoi welkom.

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Knotwilg

  Welkom,welkom !! Dat POV-RAY ziet er wel gaaf uit, zoiets zou ik wel eens willen gebruiken in de deksel van een houten doosje!

 5. #5

  Re: Knotwilg

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door rickkoorman
  Welkom,welkom !! Dat POV-RAY ziet er wel gaaf uit, zoiets zou ik wel eens willen gebruiken in de deksel van een houten doosje!
  Ik neem aan dat je het over een aantal plaatjes in de Hall Of Fame hebt? Je realiseert je dat niets van wat je ziet echt is? Allemaal een kwestie van de juiste code schrijven en heeeel veeel geduld en rekenkracht.

  i.

 6. #6
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Re: Knotwilg

  Kan je de kreet POV-RAY nader verklaren. Dat POV-RAY forum was niet erg verduidelijkend.
  In de oertijd van het computer-gebeuren heb ik ook wat aan ray-tracing gedaan om 3D-effecten te creeren. Ondanks de beperkingen van toen (begin jaren 80) waren de effecten best aardig om te zien. Maar met de mogelijkheden van tegenwoordig worden mijn programmaatjes van toen evenvoudigweg uit het water geblazen. Met die effecten van tegenwoordig heb je geen camera meer nodig. :mrgreen:

 7. #7

  Re: Knotwilg

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door WR1944
  Kan je de kreet POV-RAY nader verklaren.
  Pov-Ray: Persistence of Vision Raytracer
  Da's puur een raytracing engine, er zit dus geen modelleer software bij. Pov-Ray wordt gestuurd door een scripttaal die wel door heel veel modelleer software ondersteund wordt. Er is/was bijvoorbeeld een plugin voor SketchUp om je modellen naar Pov-Ray te exporteren. Hard-core gebruikers kunnen heel erg veel met de scripttal en gebruiken die om rechtstreeks de raytracer te aan te sturen. Het model van het kastje in m'n eerst posting is zo gemaakt.

  Pov-Ray is nu 20 jaar oud en ooit op de Amiga begonnen, nu voor vrijwel ieder platform beschikbaar, inclsief de broncode. http://hof.povray.org/ geeft een aardige indruk van wat er mogelijk is.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_tracing_%28graphics%29

  i.

 8. #8

  Re: Knotwilg

  Als ik het goed begrijp is het in 3-D schilderen op de PC, maar het penseel is vervangen door programmaregels.
  Of ben ik mis?

  Mathieu

 9. #9

  Re: Knotwilg

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door mathieu
  Als ik het goed begrijp is het in 3-D schilderen op de PC, maar het penseel is vervangen door programmaregels.
  Da's een goede omschrijving, hoewel schilderen iets te schilderachtig is, het staat wat dichter bij fotografie.

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Mar 2008
  Locatie
  Allentown, PA, USA (Metrisch Ambassadeur)
  Berichten
  3.741

  Re: Knotwilg

  Bedankt voor de uitleg. Met mijn programmeren kwam ik toen niet veel verder dan wat kubussen en bollen met schaduw-effect en een oppervlaktestructuur. Maar ja, het ging om het idee. Ik programmeerde toen CAD-toepassingen voor de scheepsbouw tot dat Autocad krachtig genoeg was voor professionele toepassingen.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top