Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 9 van de 9

Onderwerp: kleine werkplaats

 1. #1

  kleine werkplaats

  Omdat mijn werkplaats niet al te groot is maar met wel veel zooi er in (en gereedschap ) had ik dus de vraag hoe doen jullie het met een kleine werkplaats?
  Ik heb nu de afkortzaag al op een karetje staan die ik naar buiten rol om te zagen en de circelzaag en van dikte bank komen straks ook op een kar waar alles in komt voor die machine zodat dat niet over al rond dwaalt .
  Verder ben ik ook met een gereedschaps kast bezig voor boven mijn werkbank maar dan hou ik nog steeds heel veel zooi over, maar waar laat ik dat dan.
  Dus hoe doen jullie dat of zouden jullie dat doen, met dunne kasten tegen de muur aan of toch meer lade kasten ergens onder de werkbank ofzo?

  Dus als je mooie voorbeelden hebben of goede ideen dan hoor ik het graag

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.508

  Re: kleine werkplaats

  Wat mijn allergrootste ruimte winner was/is, is de vliering die ik gemaakt heb, die beslaat 3/4 van mn werkruimte. Je plafond komt wel wat naar beneden, maar dat moet je dan maar voor lief nemen. Aan de kant van de openslaande deuren open zodat groot materiaal er met gemak op geschoven kan worden en voor lange stukken heb ik daar dus ook nog de ruimte om ze rechtop te zetten.
  Verder had ik een aantal garderobe kasten geregeld, welke in de diepte gehalveerd zijn. Zo nemen ze niet zo veel vloer oppervalk in beslag, maar kan je toch een hoop kwijt. Daarnaast boven de 2 werkbanken zijn gereedschap borden en keukenkastjes gekomen, voor het opbergen van nog meer zooi. :P

 3. #3

  Re: kleine werkplaats

  ik heb een aantal planken en een kast meer niet de rest hangt aan de muren.

  mijn machines staan op wielen daar bespaar ik de ruimte mee

  http://www.mijnalbum.nl/Album=ITPY4TP6

  foto`s zeggen meer dan woorden.

 4. #4

  Re: kleine werkplaats

  Vladimir,

  Ben bijzonder fan van je kastjes met "alles" weet je altijd waar je moet zoeken als je wat kwijt bent :-)

 5. #5
  Senior Member
  Ingeschreven
  Apr 2008
  Locatie
  Nederweert
  Berichten
  1.188

  Re: kleine werkplaats

  Zo die zolder staat goed vol Vladimir!
  Ik heb zelf ook niet zo veel plaats,mijn grootste sta in de weg is een kity combi machine.Staat wel op een verrijdbaar onderstel, maar neemt gewoon veel ruimte in beslag. Ben aan het denken om die te vekopen en dan een mini vlakvandiktebankje aan te schaffen. Heb ook nog een kleine bosch zaagtafel en aangezien ik de kity alleen gebruik voor het grove werk en het liefst met handgereedschap bezig ben zal ik hem niet zo heel erg gaan missen.
  Maar ik ben niet zo goed in afscheid nemen van mijn speelgoed,heb ook nog een achttal gitaren staan waarvan ik er maar 3 gebruik en de rest heb ik al jaren niet meer aangeraakt ops:

 6. #6

  Re: kleine werkplaats

  coko : heb ik ook last van ik kan ook niets weg doen (wie de meeste speeltjes heeft wint)

  janvandijk : dat is mijn variant op het `rommel bakje`

 7. #7

  Re: kleine werkplaats

  Ja ik heb nu eigenlijk zon oude keet van de bouw, zon houten nog en de ene helft is sauna en de andere helft is voor mij, het is dan ook niet zo hoog ik heb tussen de balklaag nu dus ook al mijn hout zitten maar verder kan er boven niet veel zitten, de radio zit daar ook al en de boxen hangen ook ergens tege nhet plafond en dan loopt er ook nog de afzuiging dus daar kan ik eik niet veel meer ruimte pakken.
  Ik zal als ik tijd heb wel eens een foto hier neer zetten

 8. #8

  Re: kleine werkplaats

  Aha, de oplossing is simpel voor jou. Die sauna is nergens voor nodig, dus daar zit nog een hoop ruimtewinst

  Zelf heb ik een garage waar alles tegen 1 zijwand kan rollen als de auto er eens in moet voor een reparatie of zo. Dan heb ik ook een klein tuinhuisje waar mijn handgereedschap is. Daar staat een stevige werkbank, nog een werkbankje voor het vieze slijpwerk, een kast en voor de rest hang ik zoveel mogelijk op aan de muur. Het is allemaal behelpen, maar toch goed te doen.

 9. #9
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  6.103
  Blog Berichten
  1

  Re: kleine werkplaats

  Ook ik heb een compacte werkplaats. Het is een kwestie van goed blijven opruimen en soms een stukje inpikken wanneer er niemand kijkt. Zo staat er nu een hele partij hout voor de deur van mijn werkplaats. Zo bouw ik langzaam de hele zolder vol.

  Voor de mensen die wel eens bij mij geweest zijn weten dat ik ben gezegend met een begripvolle vrouw. Dat scheelt een heleboel wanneer iemand niet aan je hoofd loopt te zeuren over 1/4 kuub balken in de gang,

  Gereedschap wat ik lange tijd niet gebruikt heb dat kan A. weg of B. in een doos naar de vliering

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top