Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Nieuw

 1. #1

  Nieuw

  Beste medehoutbewerkers, ik wil me (eindelijk) maar even voorstellen. Ik zwalk al een tijd op dit mooie en leerzame forum rond, maar kwam er maar steeds niet toe mezelf netjes voor te stellen. Mijn naam is Henri Prins en mijn interesse in hout is vooral ingegeven door het klussen aan mijn monumentale huis van rond 1800. Heel veel onderhoud, dus!
  Ik woon in Oosterzee, vlak bij Lemmer in Friesland. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen die inmiddels de deur uit zijn.
  Ik ben van beroep economisch onderzoeker in de landbouw, maar ik heb sinds een jaar daarnaast een klussenbedrijfje, waar ik een a twee dagen per week aan werk. Als je wilt zien wat ik zoal doe kun je mijn site bezoeken: http://www.tradibon.webklik.nl.
  Andere hobbies zijn: bridgen, fotograferen en dichten.

  Met een hartelijke groet, Henri

 2. #2

  Re: Nieuw

  Welkom hier.

  ben zeer benieuwd naar je projecten.

 3. #3

  Re: Nieuw

  welkom hier op het forum, enne veel plezier, lijkt mij een mooi pand trouwens, waar je inwoond. zijn er nog veel authentieke dingen?

 4. #4
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Nieuw

  Henri, welkom op het forum!!

 5. #5

  Re: Nieuw

  Beste Rick, Vladimir en Mootje, dank voor jullie reactie. Ja , ik woon inderdaad in een mooi pand. Het is ongeveer 200 jaar oud. Wel veel onderhoud! Onder andere 6 (!) dakkapellen, allemaal van hout. Voor een schilderbeurt trek ik een flink aantal weken uit. Maar we wonen er met veel plezier en ik probeer alles in authentieke staat te houden. Hebben jullie trouwens een oplossing voor de krom getrokken voordeur? Hij is van grenen. Aan de scharnierkant is hij recht, maar aan de andere kant zit er aan de onder- en de bovenkant ruim een cm speling. Als de wind er op staat wordt dat nog wat meer. Tocht in huis dus, waar vooral mijn vrouw zich aan stoort !

  Henri

 6. #6

  Re: Nieuw

  is je kozijn recht ?

 7. #7

  Re: Nieuw

  Ja, de kozijnen zijn recht. Ik zit zelf te denken aan een schroefdraadeind van twee meter waarmee ik de deur terug kan dwingen. Ik zou die gedeeltelijk in kunnen frezen en vervolgens afwerken aan de binnenkant van de deur

 8. #8

  Re: Nieuw

  Wat je ook kan doen is de deur iets dikker maken met nieuw hout en dan hem recht schaven.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top