Welkom bij www.woodworking.nl.
Pagina 1 van de 2 12 LaatsteLaatste
Resultaten 1 tot 10 van de 17

Onderwerp: Constructie terras

 1. #1

  Constructie terras

  Dit is het vervolg op de topic over mijn zoektocht naar FSC-hout voor mijn terras. Het zijn dus planken uit het ruim van een graanschip geworden. Keihard en loodzwaar Azobé. Al het hout is ondertussen thuis.
  [img][album][/album][/img]
  Ik ben gelijk begonnen met gereedmaken van de stukken voor de boord/grondkering. De planken moeten aan de zijkant afgeborsteld worden, en aan de onderkant zit er vetplekken. Ik heb de indruk dat de stalen draagstructuur van het schip goed met vet werd ingesmeerd alvorens de planken werden geplaatst.


  Attached files

 2. #2

  Re: Constructie terras

  hey,

  dat zier er mooi hout uit als ik zo de kopse kant bekijk .
  hoe vorderen de plannen ?

  groetjes
  ruben

 3. #3

  Re: Constructie terras

  De plannen zijn ondertussen in uitvoering. Het gaat nog behoorlijk wat werk zijn (ik hoop tegen het einde van de zomer rond te zijn!), maar een begin is gemaakt. Het eerste deel van de grondkering is inmiddels geplaatst, er moet wel nog een lijst op komen. Die is ondertussen in productie. Het bewerken van het hout valt al met al nog mee. Wel enkel hardmetaal snijgereedschap. Zelfs het A2 staal van Veritas verslikt zich in dit hout. Voor het frezen van de verdunning van de planken zodat ze in de gleuven passen had ik eerst de blokfrees met HSS messen gebruikt, maar na enkele stukken was deze al bot. De snijrand plooit gewoon om! Dan maar terug de grote pennenkop met wisselmessen gemonteerd. Deze doet zonder problemen zijn werk. Zelfs het stof valt nog best mee. Ik had erger verwacht, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld Padoek.

  Attached files

 4. #4
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: Constructie terras

  Leuk hoor en helemaal in combinatie met het verhaal van waar het hout vandaan komt

 5. #5

  Re: Constructie terras

  Begint er al mooi uit te zien.

  ik ben benieuwd naar het eindresultaat 8-)

 6. #6

  Re: Constructie terras

  Ondertussen is fase één van het terras gereed. Het afwerken van de tuin is voor de komende weken. Het terras zelf zal nog even moeten wachten, eerst enkele andere klussen in huis en tuin doen.

  Attached files

 7. #7

  Re: Constructie terras

  Heel mooi

  de staanders hoe diep zitten die in de grond??

  en zit de stalen hoek balk in de beton?

  Groetjes

 8. #8

  Re: Constructie terras

  ziet er al goed uit
  komt er waar nu overal waar de kiezels liggen ook hout over te liggen of heb ik dit verkeerd ?

  succes nog en hou ons op de hoogte .
  groetjes
  ruben

 9. #9

  Re: Constructie terras

  De staanders zitten ongeveer 60cm in de grond. Maar ook de hoeken zijn hout, stalen profielen heb ik niet gebruikt. De staanders staan onder in beton, dan gewoon wat aarde, en boven terug beton maar dan wat breder. Dit heb ik gedaan met het idee dat een bredere plaat boven meer stabiliteit geeft. Het beton is gemaakt met de kiezel die er ligt, en niet teveel cement. ik hou nu al rekening met de dag dat ik het moet afbreken. Iets goed maken is één ding, maar te goed hoeft ook niet want dan zit je later met een probleem! En ik ben deze problemen al tegen gekomen met eigen constructie's die te goed waren gemaakt.
  Er komt inderdaad hout overal waar nu steentjes liggen, een 60 m2 in totaal.

  Mathieu

 10. #10
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.337

  Re: Constructie terras

  Ik vind dat kiezel eigenlijk wel mooi. Houd er ook rekening mee dat dat schoner en droger blijft. Dat zal je vooral merken aan wat je je huis in loopt.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top