Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8

Onderwerp: Meranti balken

 1. #1

  Meranti balken

  Goeie smorges,

  We hebben plannen om een overkapping te zetten van 4,52 x 5,30. Nu heeft een familielid, die aannemer is geweest, een heel mooi ontwerp gemaakt. Daarin zit Meranti en Vuren verwerkt. De kolommen worden samen gesteld uit Meranti en ook de randbalk wordt daarvan gemaakt. Nu heb ik dus balken nodig tot 5,60 lang, de grootste maat 80x130. Waar halen jullie je materiaal vandaan? Een eindje rijden is geen probleem.

  Is er in het zuiden van het land ergens een werkplaats te huur, per dag, om de balken precies op maat te maken/schaven?

  Thanks.

  Bedenk me net dat er waarschijnlijk geen reclame gemaakt mag worden. Maar misschien een zetje in de goeie richting?

 2. #2

  Re: Meranti balken

  Je zou Jongeneel Houthandel kunnen proberen. Ik ben er nooit geweest, maar volgens de website kunnen zij precies leveren wat je nodig hebt.

  Mathieu

 3. #3

  Re: Meranti balken

  Bedankt Mathieu,

  Ik heb eens gekeken, maar het is weer zo'n fijne groothandel (Particuliere aanvragen kunnen wij helaas niet in behandeling nemen).

  Ben al een paar dagen op zoek, maar als particulier kan je moeilijk aan dat soort maten komen. Ik krijg keurig mailtjes terug, maar allemaal dat ze me niet kunnen helpen. Maar goed. ik ga er van uit dat ik niet de eerste ben die meranti balkjes nodig heeft. 't Zal toch ergens te halen moeten zijn?

  Groet.

 4. #4

  Re: Meranti balken

  Kun je het hout niet door je familielid laten bestellen? Of iemand anders die een eigen bedrijf heeft?

 5. #5

  Re: Meranti balken

  Bij de Slagmolen in Bilzen (heb daar niet zo een goede ervaring en geloof dat die momenteel aan het verhuizen zijn), Liesens in Tongeren of Claessen in Tongeren zou je ook kunnen proberen. Eventueel Biemar Bois in Soumange (voorbij Luik, twintig km van Maastricht hebben ze ook een ruime keuze.
  Of Lemmens hout in Schin op Geul

  Mathieu

 6. #6

  Re: Meranti balken

  Tja, ik zou zeggen Amsterdam, Arnhem, Laren. Drie fijn/hardhouthandels waarvan ik zeker weet dat ze aan particulieren leveren. Of idd het op een akkoordje gooien met iemand die beroepsmatig kan inkopen.

 7. #7

  Re: Meranti balken

  balken nodig tot 5,60 lang, de grootste maat 80x130. Waar halen jullie je materiaal vandaan? Een eindje rijden is geen probleem
  .

  Hoe wil je deze balken gaan vervoeren?, is dit wel mogelijk op een (gewone) aanhanger?

  Groeten Rudolf.

 8. #8

  Re: Meranti balken

  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Rudolf
  Hoe wil je deze balken gaan vervoeren?, is dit wel mogelijk op een (gewone) aanhanger?
  Doorzagen en dan terug aan elkaar lijmen ! Zo doe ik dat (niet).
  Ik heb ooit een vriendin waar ik aan het helpen was met het sanitair PVC buizen laten halen. Ze pasten niet in de wagen wegens te lang. Geen probleem mevrouw zei die vent in de bouwmarkt, is zo opgelost. Na enig zaagwerk pasten de stukken inderdaad in de auto, en ik kon puzzelen met de korte stukken...
  PS Trashbag, de regio vermelden waar je woont zou wel handig zijn, want het zuiden van het land is niet een echte nauwkeurige plaatsbepaling

  Mathieu

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top