Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  Dikke stukken hout in Chiang Mai

  We zijn een paar dagen in Chiang Mai, niet zo ver van de grens met Birma (Myanmar). Het is Songkran Thai's nieuwjaar; ze tellen al wat langer dan ons, ze zijn al in het jaar 2554. Het is ook het feest van het water, tussen 's morgens 10 uur en 's avonds 7 uur staan horden mensen langs de weg met emmers (ijs) water, rijden pick-ups rond met bakken water, waterpistolen, fantastisch feest, je bent als je het hotel uitstapt binnen 5 minuten drijfnat.
  Maar Chiang Mai is ook een gebied met veel houtbewerkers, dus vanmorgen maar even met de taxi een rondje gemaakt buiten de stad. Vanwege Songkran is veel dicht maar het meest opvallende waren een aantal zaken naast elkaar die hele dikke stukken hout verkochten. Een deel heet "monkeywood" , maar er zit ook mangowood, deng (een soort redwood ook wel Birmees ironwood genoemd). Van monkeywood had ik nog nooit gehoord maar na wat gegoochel schijnt er een versie uit Zuid-Amerika en uit Azie te zijn. De laatste is prachtig van kleur met een scherp contrast naar het spinthout.
  Mijn kinderen figureren even om een indruk te krijgen van de grootte. Er stond een plak uit wortel/stamhout van 170 cm hoog en meer dan 7 meter lang en een halve meter dik.
  Misschien niet ieders genre, maar van een paar forumleden weet ik.....

  jaap
  Attached files

 2. #2

  Re: Dikke stukken hout in Chiang Mai

  Jaap, leuke foto's met de kids in front.
  Prachtig hout, de laatste foto is erg mooi voor wat betreft de enorme boomstronk met je zoontje er voor, zou iets voor Jan zijn nieuwe kopbank zijn, althans een stuk ervan.
  Het valt mij iedere keer weer op dat je daar beland bent in het '' houtmekka'' :!:
  Groetjes, Ad

 3. #3

  Re: Dikke stukken hout in Chiang Mai

  Hallo Ad, ik had iets te snel op bevestig gedrukt ops: . Heb er nog een serie bij gezet.
  Ja, het is, als je het opzoekt, wel een beetje houtmekka af en toe, vooral ook omdat de groeigebieden in de "buurt" liggen en er ook een grote houtindustrie is. Alleen al Ikea laat jaarlijks voor 50 miljard baht houten spullen maken in Thailand! Vandaar dat er ook 2 Ikea winkels in Bangkok komen.
  En natuurlijk nog een groot aantal, vrij ambachtelijk werkende houtverwerkende bedrijven. Niet alles is nog weggestopt op industrieterreinen, dus zo rondreizend kom ik nog wel eens wat tegen. Maar in de jaren 60'tig had je in Joure (waar ik vandaan kom) met toen zo'n 6000 inwoners in ieder geval 3 meubelfabrikanten van behoorlijke omvang en 15 jaar later niks meer. Het is interessant om te zien of onze geschiedenis zich hier gaat herhalen.

  jaap

 4. #4

  Re: Dikke stukken hout in Chiang Mai

  Hallo Jaap

  Dat zijn de betere uitjes. Op de een of andere manier kom ik altijd in van die shoppingmalls en kan dit soort winkels nooit vinden. Ik ga er gewoon meer naar kijken. Wat zie ik op de achtergrond van foto IMG_2941.jpg. Het lijkt wel een wortelstelsel of een plak ergens van?

  Hartelijke groet Hugo

 5. #5

  Re: Dikke stukken hout in Chiang Mai

  Tjonge Jaap die brokken hout zijn op zich al kunstwerken. Trouwens die andere wondertjes gedijen ook goed in dat verre land. Er komt lengte in zie ik. Maar ja: veel campina natuurlijk. Mijn zoon was vorige week in Bangkok. Benieuwd welke foto's hij heeft geschoten.
  Groeten, Jan.

 6. #6

  Re: Dikke stukken hout in Chiang Mai

  Tsjonge, wat doe ik nog in Nederland.. :mrgreen:

  Wat een geweldige kleuren, net Taxus maar dan nog een slag mooier. :shock:
  Kunnen we niet met het forum even een Antonov 220 huren en een paar containers van dat spul deze kant op halen?? :P

 7. #7
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.933
  Blog Berichten
  1

  Re: Dikke stukken hout in Chiang Mai

  @ Wouter , dat moet voor jou echt smikkelen zijn zulke stukken hout!! Tja, die Antanov klinkt goed. Trekken we er een weekje voor uit en peddelen we allemaal achter Jaap aan door Bangkok. Klinkt helemaal goed

 8. #8

  Re: Dikke stukken hout in Chiang Mai

  Ik denk dat een week niet genoeg is. :lol:

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top