Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 5 van de 5
 1. #1

  Gekocht op marktplaats

  Een ploeg met een vaste aanslag, dus niet verstelbaar, met een 9mm beitel. Geen idee wat het merk is , maar hij is in goede staat.  Alleen de voor en achter schaats staan niet op dezelfde hoogte. Ik neem aan dat dat toch wel de bedoeling is. Maar zulke vondsten zijn zelden direct bruikbaar, er zit altijd wel werk aan.

  Gekocht voor 12,50 eurootjes.

 2. #2

  Re: Gekocht op marktplaats

  intuïtief gezien lijkt me dat wel te kloppen hoor. Aangezien je materiaal wegneemt, is het logisch dat het deel achter de beitel een fractie lager staat. Zolang het maar niet onder de beitel uitkomt?

  Al denk ik wel dat het eigenlijk niet echt uitmaakt in dit geval, of het achterste gedeelte nu gelijk staat of iets eronder.

 3. #3

  Re: Gekocht op marktplaats

  Hallo Seek

  mooie aankoop, en niet echt een duur ding. kan je een foto van de voorkant plaatsen. Oja was hij zo mooi gepoetst of weet jij daar meer van?

  HG Hugo

 4. #4

  Re: Gekocht op marktplaats

  Ik denk eigenlijk dat de beide schaatsen gelijk moeten staan. Zo is het bij mijn stalen ploegschaven in elk geval, en eigenlijk bij alle schaven is de voor en achterkant op dezelfde hoogte.

  Ik zal eens kijken wanneer ik tijd heb voor nog een foto. Het weekend staat helemaal vol geplanned met allemaal andere dingen dan houtbewerken. In elk geval heb ik nog niets aan de schaaf gedaan, hij was al zo mooi gepoetst.

 5. #5

  Re: Gekocht op marktplaats

  Hier is een foto van de voorkant. Eerst dacht ik dat ze een dosse plank hadden gebruikt, maar dat zijn de stralen die zo duidelijk zichtbaar zijn. De groeiringen zijn veel minder duidelijk.  Ik heb er verder nog niets mee gedaan. Ik heb werk zat op het ogenblik en hij staat nu even mooi op de plank te pronken.

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top