Welkom bij www.woodworking.nl.
Resultaten 1 tot 8 van de 8
 1. #1

  Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  Hallo,

  Ik wil een veranda gaan bouwen ongeveer in de stijl als op het plaatje. Het hout gaat ook gelakt worden, wit. Meranti of een andere hardhoutsoort is wat me ls eerste te binnen schoot. Maar hardhout is tegenwoordig reteduur. Wat is een goed alternatief?

  Attached files

 2. #2
  oud hout
  Ingeschreven
  Nov 2009
  Locatie
  het land van Maas en Waal
  Berichten
  2.336

  Re: Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  Vuren.

 3. #3
  Moderator
  Ingeschreven
  Nov 2008
  Locatie
  zwolle
  Berichten
  5.587
  Blog Berichten
  1

  Re: Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  Hardhout duur?? Dat valt toch wel mee, tja hout is zijn totaliteit is in prijs gestegen maar is nog zeker wel hardhout te koop voor redelijke prijzen.

 4. #4

  Re: Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  Een goed stuk o/s grenen.

 5. #5

  Re: Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  eerste keus meranti in balkhout (kopmaten ongeveer 55x200)
  1150euro/kub exclusief btw
  dat valt toch best nog mee niet? Ik denk dat prijs kwaliteit Meranti het beste ligt voor dergelijk project>

  gr

 6. #6

  Re: Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  Kwaliteit kost nu éénmaal geld, en tropisch hardhout is geen uitzondering op die regel, en dat gaat zelfs nog duurder worden. ( schaarste op de markt en invoerheffingen)
  Maar er is gelukkig een milieuvriendelijk en evenwaardig alternatief. "Accoya" dit is een gemodificeerde houtsoort maar GEEN thermisch gemodificeerde houtsoort met zijn minpunten.
  Neen, bij deze manier van modificeren ( acetyleren) blijft het hout al zijn eigenschappen behouden, alleen de duurzaamheid word aanmerkelijk verhoogd (klasse I)
  Het prijskaartje is vergelijkbaar of zelfs wat duurder dan van Afzelia, maar goedkoper dan Teak
  Uiteindelijk is goedkoop altijd duurkoop, in Vuren kan je het spul binnen vijf à tien jaar weggooien, met Afzelia, Teak, Accoya, etc. staat het er binnen vijftig jaar nog. Wat is dus het goedkoopste op langere termijn gezien?

  Bij de getoonde constructie is het gevaar voor inwateren levensgroot aanwezig, en dat in combinatie met lak is dodelijk voor weinig duurzaam hout.


  Mvg,

  André

 7. #7

  Re: Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  André,
  Ik ben op zoek naar FSC hout (andere topic), maar dit hout komt uiteraard ook in aanmerking.
  Dus is mijn vraag: heb jij ervaring met dit product? En waar is dit beschikbaar, behalve de verdeler in Zottegem?

  Mathieu

 8. #8

  Re: Welke houtsoort voor het bouwen van een veranda

  Hallo Mathieu,

  ik heb enkele jaren geleden heel wat planken in handen gehad, dat was gemodificeerd Eiken van Plato, andere fabrikant maar dezelfde productietechniek. De aldus bewerkte Eik word chocolade bruin, en is keihard. Heb er een mooie plankenvloer van gelegd in een loft( 120m2) het verwerken ervan verschilt in niks van gewoon hout. Het hout kwam uit Nederland, ik dacht rechtstreeks van Plato.
  Toen was het meer een hebbeding, iets dat iemand anders niet had, de meerwaarde qua duurzaamheid was ondergeschikt. Architecten namen het op in hun ontwerpen om tegemoet te komen aan de eisen van de meer gefortuneerde klanten :cry:

  Er is al heel wat ervaring met het hout opgedaan, in Nederland is in 2008 de eerste houten brug uit Accoya gebouwd, en dat is geen kleintje.
  De technologie bestaat al heel wat langer, maar onder deze naam begint het product nu meer en meer bekend te worden.

  In sommige afmetingen is het redelijk makkelijk verkrijgbaar als terrasplank, andere afmetingen liggen hier in België moeilijker. In Nederland is het vlotter verkrijgbaar denk ik
  Je gaat meer kans hebben bij firma's die terrasplanken en dergelijke aanbieden dan bij houthandelaars.

  Maar hoe meer de houtprijzen van ingevoerd hout gaan stijgen, hoe vlotter het hout gaat beschikbaar komen. Plato was te vroeg, het prijsverschil was enige jaren geleden nog te groot om het leefbaar te maken. Maar binnen tien jaar verwerken we het misschien allemaal, bij gebrek aan "echt" hout.

  Mvg,

  André

 

 

Forum Rechten

 • Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
 • Je mag geen reacties plaatsen
 • Je mag geen bijlagen toevoegen
 • Je mag jouw berichten niet wijzigen
 •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
Back to top